След 5 години: Варненски съд осъди трима младежи за хулигански побой на петима

20.04.2017 / 16:15 3

Районният съд във Варна наложи наказания на трима младежи, причинили в съучастие телесни повреди по хулигански подбуди на други петима младежи.

Всеки от подсъдимите по делото получи наказание от по 1 година и 6 месеца лишаване от свобода.  23-годишният Г.Г., който има предходна съдимост, следва да търпи наказанието си ефективно в затвор, при първоначален строг режим. По отношение на двамата му съучастници – 24-год. С.Д. и 22-год. Х.Д., изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

  Инцидентът възникнал през нощта на 27 срещу 28 ноември  2012 год. в централната част на Варна. В ранните сутрешни часове в района на кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Пирин“ групата от петима младежи се прибирала пеш от дискотека, докато тримата подсъдими се придвижвали с лек автомобил. На младежите в колата им се сторило, че движещата се навън компания момчета се смеят и подиграват по техен адрес. Единият от подсъдимите слязъл от колата и последователно ударил с юмрук две от момчетата. В побоя се включили и намесили  другите му двама съучастници. След нанасяне на множество удари и ритници към цялата група, тримата подсъдими се качили в колата и избягали.

В резултат на нанесения в съучастие побой по хулигански подбуди един от пострадалите получил  средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на носни кости с изкривяване на преградата и постоянно разстройство на здравето. Останалите четирима получили леки телесни повреди с различни травматични увреждания, обусловили временно разстройство на здравето.

Тримата подсъдими младежи бяха осъдени да заплатят солидарно по предявените по делото граждански искове обезщетения за неимуществени вреди в общ размер на 15 000 лева, както и направените по делото разноски. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Докато се разберат, кой колко пари може да даде и годинките си минават.
3
0
май (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
треяше да го чакат до изтичане на давност и да ги пенционират?!
4
0
!! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И т'ва от 2012.... якото правосъдие...
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама