След ЧСИ-то Тотко Колев: Ще „горят“ и други за аферата с либийския кораб, намекна окръжният прокурор на Бургас

11.01.2019 / 14:35 11

Снимка: Флагман.бг

Освен частния съдебен изпълнител Тотко Колев, който бе привлечен като обвиняем заради аферата с открадния либийки кораб BADR, се очаква с обвинения да се сдобият и още няколко длъжностни лица, свързани с мегаскандала, пише Флагман.бг.За това намекна окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, който преди минути даде извънредна пресконференция пред местните медии по темата.

Чинев категорично отказа да разкрие подробности, подчертавайки, че досъдебното производство е в начален етап. Ако бъдат привлечени нови обвиняеми, то това вероятно ще са длъжностните лица, съдействали на българската компания да завземе кораба. Това са служители от Гранична полиция и Морска администрация, коментираха пред Флагман.бг запознати с казуса.


Тотко Колев е привлечен като обвиняем по мегааферата с либийския кораб, грозят го до пет години затвор

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев уточни, че се води международно разследване и за издадената морска ипотека на кораба, подписана от гръцки нотариус, за която либийката страна твърди, че е неистинска. 

Частният съдебен изпълнител е привлечен като обвиняем, защото е допуснал въвода, въпреки съдебното решение, спиращо изпълнителното дело, уточни Георги Чинев.

Припомняме, че спора за либийския кораб се превърна в най-голямата морска афера в новата история на България, а страната ни реално е в търговска война с Либия.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
и все пак защо (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ето намерих https://news.bg/bulgaria/v-bulgargeomin-nedoumyavat-ot-klevetite-i-lazhite-okolo-libiyskiya-tanker.html
0
0
До защо (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Като искаш да научиш и разбереш нещо повече по случая с либийския танкер "BADR", желателно е да се поровиш из разните сайтове където има пълна информация за събитията започнали от 22 декември 2018 год. Ето един такъв сайт: https://www.maritime.bg/ 
3
1
Що тъй е брат? (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Много си писал е брат, не прочетох
1
3
защо (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
защо първо се хвърлят камъни по нашата държава и нашите закони и длъжностни лица? в обратната хипотеза дали либийците няма първо да си защитят собствените хора и  имиджа  на страната си и на съдебната си власт? Защо ние първо не се запознаем със случая обективно и после да се очерняме пред нас и света? От изнесената информация въобще не става ясно кой е крив и кой е прав. По принцип спиране на изпълнението е пречка за проданта, но зависи кога е спряно делото, на какъв етап - ако е делото е спряно след влизането в сила на възлагането, то не го засяга - това е според нашия и по всички закони на нормалната логика извод. Съдия-изпълнителят не отговаря за действията на гръцкия нотариус и за това дали ипотеката е валидна или не е, той проверява нещата само от външна страна, по документи, но трябва да уведоми длъжника и собственика. Те ако считат , че има измама могат да оспорят по съответния ред и да спрат делото ,  но преди финализиране на проданта, след този момент вече спирането не влияе на предаването на вещта на новия собственик. Ако вие си купите имот от съдебен изпълнител и делото не е приключило, а длъжника води дела, че не дължи и съда спре изпълнението докато не се реши спора, но след като вие вече сте станали собственик, а после се окаже, че длъжника не е бил длъжник/случва се често във всяка държава/ и изпълнителното дело се прекрати, то дали ще трябва да връщате законно закупеният от вас имот, докато делото не е било нито спряно, нито прекратено, на длъжника, щото той не е бил такъв или не. Ако по закон трябва да го върнете дали някога ще се явите пак на продан пред съдебен изпълнител , то ако беше така никой нямаше да си купува от съдия изпълнителя, но на практика става обратното - значи не е така, длъжника ще си търси обезщетението от виновника, а купувача си остава такъв.
4
1
До ТИ ДА ВИДИШ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Копеле, много си тъп и прост!
11
1
Някой си.. (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Съдействаш за измама за около 9 мил $, въвличаш държавата в международни проблеми....... и го грози присъда до 5 години затвор !? Т.е. признаваш се за виновен и хоп стават 2 в най-лошия случай.....ами..... ебати тъпата държава! 
10
1
blue_fish (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Нормално би било. Очертават се конкурси за директор на Морска адм-я - Бургас и юрисконсулт. Вероятно също за началници на ГПУ и ГКПП.
11
4
"Ало, Тотко..." (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 А кога ще изгори една СИКаджийска мутра от Банкя, която мутра със сигурност е казала: "Ало, Тотко..."?!
17
1
Бивш ЧСИ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Колегата, явно се е нагушил, но алчноста погубва, когато преминеш граници. Колегата е решил,че това е удара на живота, направил си е малко погрешно сметките и най-вероятно  е изчезнал от Родината, барабар с парите. Скоро няма да чуете за него, освен , ако либийците не го намерят първо....Ние-ЧСИ  сме като Богове. Правим всичко ,което си поискаме, защото над нас няма никой, но все забравяме ,че сме обикновени хора , изтъкани от алчност  и безсребреност. 
6
4
ТИ ДА ВИДИШ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НАМЕКНАЛ ЛИ Е ПРО КУР РОРА ИЛИ МУ Е ОМЕКНАЛ..   :'(:devil:Изплезване
12
2
БАЙ ХОЙ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
" Ало , Тотко ... " 
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама