След десетилетия: Връщат оригиналния вид на красива фасада във Варна, от която течеше и минерална вода

13.01.2016 / 13:12 4

фото Веселин Златков

Фасадата на една от красивите сгради около кръглата Шишкова градинка (официално - площад „Екзарх Йосиф“) във Варна е на път да придобие оригиналния си вид. Работници започнаха да рушат дървената козирка, която от дълги години стърчи на стълбите на сградата.

Навесът се появи заедно с търговските обекти в сградата. На мястото през годините имаше магазин, който в определен период работеше и денонощно, а също така и кафене. Последното за известно време беше обичайно място за срещи на варненски фотографи и фоторепортери.

Какво ще е бъдещето на сградата и ще претърпи ли фасадата й нови промени, ще покаже времето.

По-старото поколение варненци пък си спомнят, че някога именно на това място е имало чешма с минерална вода. В момента мястото, където извира живителната течност, е в самата градинка."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
Анoнимен (преди 4 години)
Рейтинг: 7140 | Одобрение: 2785
Когато премахнат всички бои, антени, табла, климатици и первази и възстановят оригиналния вид и цвят на дограмите ще е ВЪЗСТАНОВЕНА ФАСАДАТА! Премахването на една козирка нищо те представлява-

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама