След десетилетия: Връщат оригиналния вид на красива фасада във Варна, от която течеше и минерална вода

13.01.2016 / 13:12 4

фото Веселин Златков

Фасадата на една от красивите сгради около кръглата Шишкова градинка (официално - площад „Екзарх Йосиф“) във Варна е на път да придобие оригиналния си вид. Работници започнаха да рушат дървената козирка, която от дълги години стърчи на стълбите на сградата.

Навесът се появи заедно с търговските обекти в сградата. На мястото през годините имаше магазин, който в определен период работеше и денонощно, а също така и кафене. Последното за известно време беше обичайно място за срещи на варненски фотографи и фоторепортери.

Какво ще е бъдещето на сградата и ще претърпи ли фасадата й нови промени, ще покаже времето.

По-старото поколение варненци пък си спомнят, че някога именно на това място е имало чешма с минерална вода. В момента мястото, където извира живителната течност, е в самата градинка.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
2
Анoнимен (преди 7 години)
Рейтинг: 6940 | Одобрение: 2585
Когато премахнат всички бои, антени, табла, климатици и первази и възстановят оригиналния вид и цвят на дограмите ще е ВЪЗСТАНОВЕНА ФАСАДАТА! Премахването на една козирка нищо те представлява-

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама