След две години усилия, Съдебната палата в центъра на Варна стана достъпна за хора с двигателни проблеми

15.05.2018 / 12:45 1

След почти 2 годишни усилия, Окръжен съд – Варна успя да направи достъпна сградата на институция и за хора с двигателни затруднения. Този проблем стоеше отворен от години, пишат от пресслужбата на съда.

Намирането на решение беше трудно, заради особеностите на непригодената за съд сграда, в която се помещават общо четири институции в града. След като ВОС сезира за пореден път Висшия съдебен съвет за намерението си, през март беше отпуснато финансиране в размер на 7 100лв., с което беше осигурен иновативен мобилен стълбищен подемник – Vimec T09 Roby. Чрез него хората с двигателни затруднения в инвалидни колички могат да се справят с преодоляването на всякакъв вид стъпала, независимо от наклона.  
Други предимства на подемната платформа е задвижването чрез зъбчати колела и рейка, което е много здраво и устойчиво решение при дългогодишна експлоатация. Мобилността на стълбищния подемник позволя гъвкаво използване и в други сгради, например в Синята стая към Окръжен съд – Варна. 
Единствените особености са, че е необходимо осигуряването на помощ от асистент, като ръководството на ВОС е натоварило с тази отговорност двама от своите служители. Те ще бъдат на разположение на нуждаещите се от съдействие хора в затруднено положение. Платформата е съвместима с всички стандартни размери инвалидни колички, като тук не се включат електрическите. Предстои ВОС да закупи оборотна количка, която да предоставя на гражданите ползващи модели задвижвани с електричество. Подемната платформа е сертифицирана и изпитана от международни сертифициращи организации в ЕС. 


 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
трябва им (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
морални инвалиди
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама