След публикация на "Петел": Читател защити фирмите, които уреждат документите в КАТ - Варна

17.03.2017 / 16:34 27

В отговор на разказа на гражданка за неприятната ситуация с чакането в КАТ – Варна, наш читател продължи темата, като даде малко по-различно мнение по въпроса. Той не оспорва, че за регистрация на кола отиват дни, но е на мнение, че фирмите, които регистрират по няколко автомобила срещу заплащане, по-скоро помагат, отколкото пречат.

„Добър ден, реших да напиша няколко реда относно статията, която публикувахте за опашките в КАТ – Варна... Относно тези големи и изнервящи опашки, проблемът е в това, че служителите са в намален състав и обработването на документи става по-бавно, защото ако тези документи са ги обработвали трима служители в момента ги обработва един.

Относно фирмите, които регистрират аз съм "ЗА" да ги има. Ето пример: Закупих си МПС отидох до КАТ, видях за какво става въпрос и предпочетох да използвам техните услуги. На въпроса "Може ли да направим по бързо регистрация?" отговора беше: "НЕ". Служителката във фирмата ми обясни,че тяхната услуга се изразява в това те да чакат вместо собственика, а не да извършват експресни услуги, след което аз се съгласих, отидох, заверих пълномощно и на втория ден колата ми беше готова и това всичкото срещу 30 лв. допълнително. Спестих си главоболия и най вече време, в което изкарах много повече пари.

Надявам се да публикувате и моята статия, защото не е хубаво да се отразяват само негативи, ето аз съм един доволен гражданин от услугите извършващи тези фирми. Мисля,че е по-добре да има такива фирми, както в белите държави, защото дадена фирма отива с 10 комплекта документи, но знаят какво да приготвят и какво да представят, а госпожата, която е толкова гневна, може ли да си представи, ако тези 10 комплекта бяха 10 гражданина, които отиват за първи път дали щеше да стане по-бързо?“, написа варненецът.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 125034 | Одобрение: 46959
Доткащия анонимен......Ясно е , че си тъп като галош и се чудя теб пък кой те пита , кой номер гащи носиш ? Явно не ти е ясно , че това тук е форум и хората изразяват мнението си......! Крайно време е в КАТ да се направи коренна промяна в услуга на гражданите......Но изглежда такива борчета като тебе , тая свинщина там напълно ги задоволява.......И храни ....... Затова се чувстват засегнати от подобни коментари.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
3
до kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Теб пък кой те пита за Щатите?!?Що не си стоя там,като си толкова умен?!?Ходи си там и си гледай кефа...Какво пак ръсиш мозък и се правиш на много начетен...
2
1
--- (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А не може ли просто да си подготваме комплект документи, да прилагаме платежното, да ги предаваме срещу входящ номер и да чакаме обаждане или да дават час за поставяне на номерата? Ако е така не ми дреме, ако ще и седмица да трябва да чакам - нали няма да си губя времето на опашката.
Рейтинг: 48330 | Одобрение: 3565
Аз като имам кола за регистрация се обаждам на съученика ми в КАТ, идва вечерта взема я и ми я връща на другия ден готова, окомплектована с всички нужни документи. На мен само ми остава да се обадя на студентките или милфката-учителка(зависи за коя е) да дойде и да си я вземе.
2
1
отврат (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Защо само една жена,защо само 1 гише,кой краде парите от огромните такси които плащаме във всичките държавни агенции - хранилки за десетки хиляди чиновници?
6
1
Пабло (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Според мен тези фирми са на висши катаджии(съпруги и деца),затова е тази търпимост към тези наглеци.
3
0
фен (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
имам познат на който му взеха катализатора ,същите тези безделници, 
5
0
2 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
това си е корупция, ръководствата на КАТ и трето блажат от кацата .
8
1
Всевидният. (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Днеска в КАТ стана бой на 5-то гише, защото един умник от фирмаджиите застана на гишето и постоянно му носиха документи! АЛЧНА ИСТОРИЯ! И вместо да измисли нещо по-добро за всички, той реши че му е негов реда! И постоянно се натискаше на гишето, един от чакащите за 5-то гише се ядоса и реши че е негов редът, тъй като на първия не спираха да му носят документи! И така стана навалицата, малко сблъсъци, един фирмаджия на земята с разпелени документи и ядосания мина напред. А! И да не споменавам че броя на фирмаджиите с по-много документи намаля след случката! Решението е едно, заставаш там със колкото документа си в момента. И никой да не му носи нищо повече!!!!! Това постоянно се повтаря. Като има нещо още, да ходи обратно на опашката. Ама никой от чакащите не се обажда, как ги търпите тея бе?! Добре имат полза, ама да се бутат и бъкат по този начин е твърде нахално!
8
1
Запознат (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Решението на проблема е да се премахне монопола на КАТ - да се даде на 3-4 частни фирми регистрацията и табелите - като има конкуренция опашките ще изчезнат !!!
9
0
Мечо глух (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
няма ли някой с багер да изрине със земята това недоразумение наричащо се кат в момента. Пълна скръб им е организацията и базата и една бедна женичка да върши работа за 10 човека.. пълно порно сте издишате КАТ !
8
0
БАЙ ХОЙ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А НЯКОЙ ЗАПИТА ЛИ ЗАЩО В БГ СМЯНА НА ДВИГАТЕЛ Е ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ , А В МНОГО СТРАНИ ТОЙ Е КОНСУМАТИВ / КАТО СМЯНА НА СКОРОСТНА КУТИЯ /
5
1
хмммм (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
кви данъци, те даже касов апарат нямат. сега се сещам да сезирам НАП.
8
1
хмммм (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
фирмаджиите са гнусни прости СЕЛТАЦИ !!! По-тъпи от тях и в селска кръчма няма.
6
1
БАЙ ХОЙ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ДОТКАЩИЯ  , ВИЖ СПРАВКАТА ЗА БВП И СЕ ОПИТАЙ ДА ГО ОСМИШЛИШ   http://bultimes.com/kogato-tsifrite-govoryat-za-bogovete-ne-znam-ama-pone-demagozite-biva-da-se-skriyat-nyakade/ ЗАЩО ПРИ ПО-ГОЛЯМ БВП ОТ СЪСЕДИТЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ СА ПО-ПО- МАЛКИ ?????
1
8
мучев (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бих казал че са много полезни тези посредници, а цените им са безкрайно ниски! В белите държави аутсорсването на този вид услуга граничи с престъпление............
10
4
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 125034 | Одобрение: 46959
Въпросът не е в БВП то на държавата , а в организацията на приемане на документите.......Ето как е направено в САЩ......Влизам в една голяма зала , казва ми се какви документи да нося , взимам си номерче и сядам на един от стотината стола , като следя излизащите номера на екраните.......Когато ми дойде редът , отивам на гишето , оправят ми документите за няколко минути , дават ми пегистрационните табели , плащам и си отивам.......Става САМО на едно гише ! От таксата която плащам се формират заплатите на служителите !
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
11
3
Мръднал (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Фирмичките ли?Тоя или е малоумен или си правят реклама, точно от тези долни боклуци човек трябва да стои и да търпи да го пререждат тези лаиньовци и най-отвратителното е че в кат си затварят очите,нали ги хрантутят и тях.Толкова са нагли че чак самички удрят нита на номера и са обърнали КАТ Варна на бащиния, докога ще търпим бе,бахти овчия народ!
5
3
до Крис (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В нормалните държави Брутният Вътрешен родукт е 3-5 пъти по-голям от нашия. Хората са си изработили и по-късите опашки и по-доброто здравеопазване и по-добрите пътища. При 25% продавачи и 100 000 охранители непроизвеждащи нищо и 40% сива икономика големите опашки и дупките по пътищата са нормално нещо. Произвеждайте, изнасяйте и ще живеете по-добре!
4
8
* (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Аз също съм доволна и отново ще ползвам услугите на такава фирма. Няма начин да вися с бебе часове. 
10
2
ЛЪЖИ!!! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Таксата на фирмите е двойно над обявениете от господина-читател работещ в тази фирма - вземат по 60 лева и пререждат всички на опашката!!!  На обикновения шофьор му трябват тройно повече часове за рег. - който не е платил на фирмите-изнудвачи!  и го прераждат на всичко отгоре всички т.нар.регистратори!
14
3
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 125034 | Одобрение: 46959
A защо в нормална държава се чака най-много 2 часа и такива фирми просто не съществуват ?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
12
0
Александър (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
а данъци дали плащат? а когато ти се наложи да чакаш 5 регистратора всеки от които с по 10 комплекта документи ..... и чакайки ги, идват още 2-ма, за които останали казват: О да те бяха преди вас на опашката. и аз съм ЗА, нека да ги има, но да си плащат данъците, и да си има отделно гише за хора, регистриращи повече от 1-2 автомобила. иначе наглостта им е много голяма.
2
6
plabov1080 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 47427 | Одобрение: 6932
И аз съм ЗА
plabov1080
15
2
ооо да (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Регистриращите фирми набързичко си направиха реклама.
5
0
Тенденцията продължава (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 И по-скъпо!
7
1
Тенденцията продължава (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 Защо да му е лесно на Българина, като може да му е трудно, ако може даже още по-трудно!?
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама