След слуховете за бежанци, граждани питат: Какво става в СУПЦ във Варна, защо прилича на бунище?

09.09.2016 / 14:24 17

снимка: читател на „Петел“

Читател изпрати до редакцията на „Петел“ кадър, на който се вижда огромна камара отпадъци в двора на СУПЦ „Анастасия д-р Железкова“ във Варна. В сградата на социално-учебното заведение се помещава и общинския приют, в който се настаняват бездомни. Там преди време бяха настанени обитателите на ромската махала Максуда, чиито незаконни къщи бяха съборени.


„Това е картинката, към днешна дата, на състоянието на сградата на СУПЦ „Анастасия Железкова“. Ужасът ескалира ежедневно. Видно е, че циганите превръщат цялото пространство в подобие на Максуда... Хората от квартал „Победа“ са в ужас и отчаяние, а кметчето Христо Христов, се прави, че проблем няма... Настава време за нови протести...“, пише читателят на „Петел“, който ни изпрати тази снимка.

Миналата година граждани, живеещи около СУПЦ, излязоха на протест заради настаняването на останалите без покрив роми. Тогава кметът на район „Младост“ заяви, че мярката е само временна.

На въпрос за състоянието на СУПЦ, от пресцентъра на община Варна отговориха, че там е започнало почистване на двора, като настанените са се включили в него активно. За целта на място са докарани и два големи контейнера. В социалния център на общината са настанени хора в риск, многодетни майки, възрастни хора с увреждания, както и клошари. От общината не коментираха дали там все още остават хора, дошли от съборените къщи в Максуда.

Това е вторият сигнал на граждани за ставащото в СУПЦ и общежитията в този квартал в рамките на седмица. Граждани изразиха съмнение, че там се настаняват мигранти, потърсили убежище във Варна. Институциите категорично отрекоха този слух.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

0
1
robotron2000 (преди 6 години)
Рейтинг: 30500 | Одобрение: 5610
аз казвам да слагаме качулките!!! и да вади горящите кръстове Гняв че чичкоо роботрон еее бесееен :devil:
5
0
motoristka (преди 6 години)
Рейтинг: 77724 | Одобрение: 36374
Този кварал, до скоро беше ''перла в короната'' на Варна, макар, че много хора не го познават... Беше малък, тих и спокоен, с уникални детска площадка, игрище и пешеходни алеи, обезопасени и лишени от движение на автомобили..., с растителност и огромни дървета.... Казвам ''беше'', защото много от изброените предимства, все още са там, но изчезнаха, безвъзвратно, спокойствието и чистият въздух... Много хора мислят за продажба на имотите си и преместването в друг квартал, заради точно, този проблем – циганската пасмина е навсякъде – вилнеят, мародерстват в магазините, вдигат невъобразим шум, цапат, рушат...... Безобразията им нямат край, защото това е техният начин на живот – паразитен.... и защото общината и, в частност, кмета Христов, им осигури това.... Настаниха ги да живеят в условия,  които не са и сънували, за сметка, на жителите на квартала и всички честни граждани, които плащат данъци.... Кметчето си написа актив, като им събори копторите, но ги натресе на нашите глави..... Да! Живея в „Победа“ от 1972 година, израстнах и остарях там, ще продължавам да живея там и ....ДА! Аз пратих сигнала, а снимката е на друг човек, който също живее там.... Хора, разберете.... страшно е! Аз, лично, подсилих охраната на апартамента и се ‚“въоръжих“ с лют спрей за самозащита, но това не е живот – страхуваме се – за възрастните си родители, за децата, които са много, за жилищата си....... Поздравявам „Възмутен“ за коментара и желанието за подкрепа! Дано има още хора, които живеят на друго място, но биха били съпричастни! Все пак, това е нашата Варна, за която милеем всики, но не и общината!
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
4
0
kris (преди 6 години)
Рейтинг: 234748 | Одобрение: 24628
Чудя се как СБАто отсреща оцелява.......Кражбите са всеки ден......Тая паплач трябва да плюска.....И как ? На наш гръб естествено !
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
7
1
motoristka (преди 6 години)
Рейтинг: 77724 | Одобрение: 36374
Това, което направиха с  квартала е престъпление - изгониха тая сган от максуда, а ги преместиха, за да създадат максуда 2 Намусен Кмета Христо Христов, забрави, какви ги говореше и обещаваше преди изборите.... Всички в общината са за убиване, но Христов трябва да е първи на бесилката....
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама