Следа от маратонка на челото на Дорелов издава биячите! Ето какъв надпис има пред къщата му!

07.12.2014 / 16:28 6

Орлин Филиповски, "Шоу"

Кой преби варненският бизнесмен Венцислав Дорелов, е въпрос, който от няколко дни занимава разследващите в морската столица, a отговорът е все още някъде в мъглявината. Бруталното нападение, станало посред бял ден на улицата, пред блок 10 в квартал „Чайка“, се оказва пореден епизод от поръчкови наказателни акции срещу първия съпруг на бизнес дамата Петя Славова, пише „Шоу“.

Последната атака срещу 52-годишния строителен предприемач, който развива и бизнес с недвижими имоти, е отпреди дни, когато около обяд е бил жестоко бит на метри от варненска гимназия. „Ударниците” причакали Дорелов до колата му и го атакували подло в гръб. Свалили го на земята и го смазали от ритници. Бизнесменът бил открит от случайни минувачи да лежи целият окървавен до колата си. Втрещените хора веднага се обадили в „Бърза помощ“ и на полицията, а линейка откарала Дорелов в болница „Света Анна“. Пред разследващите той казал, че атаката била изненадваща и в гръб, и че не можал да види нападателите. 

Според събраните данни бизнесменът е бил атакуван от трима души, които са били въоръжени или с бухалки, или с метални тръби. Самият Дорелов разказал, че е бил ударен с метална тръба в гръб и е паднал на земята. След това биячите го смазали от шутове. 

Още при първоначалния преглед се видяло, че нападателите направо му сменили физиономията. Цялото лице на бизнесмена е било подуто, като ясно се виждало, че безжалостно е ударен в едното око. Свидетели на трагичните последици от побоя коментираха, че някой от биячите, докато го ритал и мачкал с крака, оставил ясен отпечатък от маратонката си на челото му. Това е и една от малкото улики, които имат към момента разследващите, довериха източници на народното издание. 

Два-три дни след побоя Дорелов бил изписан, като преди това е освидетелстван от съдебен медик. За щастие, въпреки бруталния пердах, той се разминал без счупвания и сериозни последствия. „Нараняванията му са само мекотъканни. Но е доста лошо бит, човекът. Освен по лицето, има охлузвания и по тялото и крайниците“, коментира пред наш репортер запознат с картинката. Освен видимите поражения, Дорелов получил и сътресение на мозъка, но скенер показал, че то е леко и няма увреждания. Именно поради тази причина досъдебното производство за нападението се води за нанасяне на лека телесна повреда. Бизнесменът е извадил късмет, защото при подобни жестоки удари е можел дори да ослепее. 

Бруталното е, че само преди около два месеца имало и друга вендета срещу Дорелов, разкриват негови познати. „Преди месец-два някъде пак го бяха били – удряли го с лопата. Явно някой има поръчка да го пребива през месец-два…“, разкрива приятел на бизнесмена, който през последните години си поразвалил отношенията с него. 

Към момента разследващите нямат почти нищо за това кои са нападателите, както и това откъде може да идва поръчката. При всички положения обаче надделява хипотезата, че не става въпрос за елементарно улично сбиване, а за организирана атака. 

Посоките, в които ровят криминалистите, също не са никак малко. Името на варненския бизнесмен е добре познато в морската столица. А и не само. През последните години обаче то все се чува покрай някой екшън или оплаквания от хора, които претендират, че са измамени от него. На Дорелов му се носи славата на темпераментен и дори заядлив човек, който често не успява да сдържи гнева си. Примери в тази насока има немалко, припомнят запознати с битието на бизнесмена. Последно името му изскочи от полицейската сводка, когато миналата година бутна с колата си полицай, направил му забележка, че е спрял с мерцедеса си на тревни площи в района на Делфинариума във Варна. Тогава сержантът Александър Енчев разказа, че се представил на Дорелов с намерението да му състави акт за нарушението, на което бизнесменът реагирал бурно с ръкомахане и високопарни думи. „Каза ми: „Махай се, остави ме на мира! Не ме познаваш!”. Опита да тръгне, аз пак му се представих, след което доста бързичко потегли в посока Златни пясъци, като ме удари в бедрото с калника, а задна лява гума мина през десния ми крак“, разказа тогава униформеният. 

Година преди това пък заради махленска пътна свада бе пребита брутално майката на две от децата на Дорелов, която е и финансов директор в неговите фирми. Милена Спасова беше нападната в момент, в който се запътвала към колата си. Тогава обезумял мъж с винкел в ръка се нахвърлил отгоре й и директно и с все сила го стоварил върху главата й. Жената се предпазила с ръце и само бързата реакция на бизнес дамата и безотказният инстинкт за самосъхранение й спасили живота. Тя реагирала първосигнално и вдигнала отчаяно ръцете си, за да се предпази, при което нападателят строшил с „пернишката сурвакница“ лявата й ръка. След задържането си 38-годишният бияч посочил като причина това, че Милена била минала с колата си през крака му предния ден… 

Дорелов „палел от раз” и нерядко се забърквал в конфликти и скандали. Един от случаите бил, когато, прибирайки се от заведение, се сдърпал с таксиметров шофьор. Конфликтът прераснал в див скандал и струпване на колите на цялата таксиметрова компания. Екшънът тогава също не се разминал без юмручна схватка, разкриват запознати. 

Емблематичен е обаче скандалът между Дорелов и ексдепутата от „Атака” и бивш докер – Димитър Карбов, с когото преди 4 години се хванали за гушите. Панаирът става на рождения ден на бизнесмена, който той празнува „две в едно” – с фирмено парти в построения от него комплекс „Приселски манастири“ в село Приселци, известно като варненския Бевърли Хилс. Версиите на двамата са диаметрално противоположни, като в интервю за „ведомствения“ вестник на партията Карбов разказва своята. А според нея, той бил на гости на свой приятел – новодомец в комплекса, и изведнъж, безпричинно, докато се качвали към апартамента му, били нападнати от Дорелов и „многобройната му охрана“, и пребити. Според очевидци на въргала обаче, нещата не са точно така. „Карбов и приятелят му бяха пийнали и по едно време започнаха да скачат в басейна. Това се случва по време на партито, на което присъстваха страшно много и известни хора, а те двамата не бяха поканени. 

Започнаха да изливат бира и вина в басейна, после дръпнаха и един стол вътре. На няколко пъти им казаха да спрат, ама те не чуваха. Тогава Венци вече тръгна към тях, причака ги до входа и стана мелето“, разказва очевидец на селската драма. 

Комплекс „Приселски манастири“ става арена и на други, макар и не физически спорове. Или поне доколкото е известно. Сред хората, купили си апартаменти там, назря сериозно недоволство заради високите такси за поддръжка на входовете и тревните площи, което премина в съдебни спорове. Заради въпросните такси Дорелов дори се скарва със своя съкурсант и приятел от Морското училище Лъчезар Братоев, който дори се включва в създадената във Фейсбук група „Жертви на строителя Дорелов“

„Познаваме се добре с него. Не мога да кажа, че сме в лоши отношения. Имам спорове, но за това си има и съд. Едно дело печели той, друго - аз…“, лаконичен е Братоев. Той също е чул за нападението над бизнесмена и казва, че според него категорично става въпрос за поръчкова история. Известният варненски ветроходец също така споделя, че и той самият е запознат с факта, че Дорелов е бил млатен с лопата преди около два месеца. 

Други, закупили апартаменти в „Приселски манастири“, не пестят бруталните си коментари по негов адрес. „Колко хора измами тоя! Колкото и да го бият, малко му е! Направо може да се каже, че ги изнудваше хората да подписват договори за поддръжка на терените, които са за хиляди евра на година! На руснаците им слагаше такси, както му дойде!“, разказва един от живеещите в комплекса, който дори водел дела за разваляне на договора с Дорелов. По думите на нашия източник, доста руснаци се опарили от бизнесмена и останали разочаровани. „Държи се много арогантно с всички, обижда хората, отнася се така, сякаш са му роби! Да не говорим, че един климатик, един простор или саксия не можеш да си сложиш без негово разрешение и благоволение“, разказва източникът на „Шоу“. И добавя, че живеещите в комплекса искали сами да събират пари за таксите си и да си менажират, но Дорелов отказвал. 

„Тоя дори преби един треньор по плуване – Антон Гиляревски се казва човекът, руснак е. И защо? - Защото залепил някаква обява!..“, разкрива още живеещият в комплекса. „Е, поступаха се малко, но чак пребити нямаше“, олекотява малко нещата Лъчезар Братоев, който е запознат с екшъна от първа ръка. И той обаче не отрича, че немалко хора в комплекса са скочили срещу Дорелов. Заради това разследващите не изключват някой „опарен“ от бизнесмена в комплекса – българин или руснак, да стои зад вендетата. Именно в тази посока се проследява дали има „руска връзка“ по отношение на нападението. 

Венцислав Дорелов вдигна известния като „първия мол“ във Варна търговски център – „Централ Плаза“. Там той партнирал с човек, върху чиято земя била построена сградата. 

Репортер на вестника се свързал и със самия Венцислав Дорелов, за да го попита има ли подозрения кой може да стои зад вендетата срещу него, но той категорично отказа всякакъв коментар. „Не желая да говоря. Моля ви да не ме притеснявате повече“, лаконичен бе бизнесменът, който все още не се е възстановил от побоя.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

0
1
Nik (преди 7 години)
Рейтинг: 650 | Одобрение: 165
това което човек сам си направи цяло село да се сбере не може да му го направи - народна мъдрост

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама