Следователи посочиха точното място, от което започна огненият Ад в "Нотр Дам"

21.04.2019 / 12:23 2

Следователи успяха да определят точното място, от което е започнал пожарът в парижката катедрала „Нотр Дам”. Огънят е тръгнал от централната част на покрива, близо до основата на върха му, съобщава CNN, позовавайки се на източник в полицията, пише Блиц.
По думите му, специалистите са достигнали до извода след внимателно проучване на всички снимки и видеа, направени от очевидци.

Източникът добавя още, че към момента следствието се е концентрирало върху два проблема при инцидента. На първо място – тъй като охранителите не са съобщили веднага за пожара, възможно ли е датчиците за сигнализиране при пожар да не са били изправни. Вторият проблем е свързан със строителните асансьори, използвани при ремонта на храма.

Двама охранители в катедралата са съобщили пред полицията, че за първи път ​​​​​​са забелязали пламъците, когато височината им е достигала близо 3 метра, в 18:43 часа местно време, което показва, че сензорите за пожарна сигнализация може и да не са работели както трябва. 

Първата аларма се е включила в 18:15 часа местно време. На екраните за контрол на сигурността на „Нотр Дам“ се е появил сигнал, показващ кой сензор изпраща сигнала.

Двамата охранители са отишли да проверят местоположението, но не са забелязали нищо. Когато се е включила втората аларма в 18:43 часа местно време. Следвайки инструкциите на алармената система, те са отишли на друго място в горната част на катедралата и са забелязали пламъците.

Припомняме, че на 15 април в катедралата избухна огромен пожар, който горя повече от 12 часа. Огненият кошмар доведе до мащабни разрушения. Експерти са на мнение, че възстановяването на опожарения храм ще отнеме повече от 5 години.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
4
B асансьора съм (преди 4 години)
Рейтинг: 654 | Одобрение: 324
Празноглавецо n eXu s, ти си единица мярка за вродена простотия, необразованост, неграмотност и дебилност. Ти си много вреден паразит. Ти си червей. Гледал ли си се скоро в огледалото?! Сигурен съм, че ако се погледнеш ще повърнеш. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама