Следователи посочиха точното място, от което започна огненият Ад в "Нотр Дам"

21.04.2019 / 12:23 2

Следователи успяха да определят точното място, от което е започнал пожарът в парижката катедрала „Нотр Дам”. Огънят е тръгнал от централната част на покрива, близо до основата на върха му, съобщава CNN, позовавайки се на източник в полицията, пише Блиц.
По думите му, специалистите са достигнали до извода след внимателно проучване на всички снимки и видеа, направени от очевидци.

Източникът добавя още, че към момента следствието се е концентрирало върху два проблема при инцидента. На първо място – тъй като охранителите не са съобщили веднага за пожара, възможно ли е датчиците за сигнализиране при пожар да не са били изправни. Вторият проблем е свързан със строителните асансьори, използвани при ремонта на храма.

Двама охранители в катедралата са съобщили пред полицията, че за първи път ​​​​​​са забелязали пламъците, когато височината им е достигала близо 3 метра, в 18:43 часа местно време, което показва, че сензорите за пожарна сигнализация може и да не са работели както трябва. 

Първата аларма се е включила в 18:15 часа местно време. На екраните за контрол на сигурността на „Нотр Дам“ се е появил сигнал, показващ кой сензор изпраща сигнала.

Двамата охранители са отишли да проверят местоположението, но не са забелязали нищо. Когато се е включила втората аларма в 18:43 часа местно време. Следвайки инструкциите на алармената система, те са отишли на друго място в горната част на катедралата и са забелязали пламъците.

Припомняме, че на 15 април в катедралата избухна огромен пожар, който горя повече от 12 часа. Огненият кошмар доведе до мащабни разрушения. Експерти са на мнение, че възстановяването на опожарения храм ще отнеме повече от 5 години."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
4
B асансьора съм (преди 1 годинa)
Рейтинг: 654 | Одобрение: 324
Празноглавецо n eXu s, ти си единица мярка за вродена простотия, необразованост, неграмотност и дебилност. Ти си много вреден паразит. Ти си червей. Гледал ли си се скоро в огледалото?! Сигурен съм, че ако се погледнеш ще повърнеш. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама