Следващият път, обърнете внимание: Знаете ли какво означават номерата на лепенките на бананите, ябълките ...?

09.10.2015 / 22:32 6

Живеем във време, когато сме заобиколени от различни токсини . Има ги дори и в храната, която консумираме. Но има няколко начина за все още да ги избегнете. Когато купувате вносни плодове, обърнете повече внимание на цифрите, които са изписани на лепенката.

Ако този код ( PLU код ) се състои от четири цифри, които започват с "3" или "4", това означава, че плодовете се отглеждат според селскостопанските правила, които са били определени и през втората половина на двадесети век. Това означава, че има големи шансове, производителят да е използвал торове. 

Ако плодовете пък, на чийто лепенки има пет цифри в PLU кода, от които първата е "8", това е знак че се касае за генетично модифицирани продукти. Най-добре би било този продукт да върнете на рафта, от който сте го взели. Ако плодовете отново имат пет цифри в PLU кода, първата от които е "9", това е здравословен, органичен продукт, отгледан традиционно, което означава, без изкуствени торове и пестициди. Това определено е най-добрият избор, който може да направите. 

 

За жената


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
COF6666 (преди 8 години)
Рейтинг: 492 | Одобрение: 122
А аз доколкото знам цифрите означават номера на плантацията от която са набрани плодовете.
„Melior morior bellator, quam ago profugus.“

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама