Служителите на ИА "Борба с градушките" настояват за увеличение на заплатите

21.11.2023 / 10:27 0

кадър Нова нюз

Служителите на ИА "Борба с градушките" настояват за увеличение на заплатите си и в момента подготвят протест.  Служителите от районната дирекция в Поповица заявиха, че настояват за нормално заплащане от новата година и с новия бюджет. Те уточнват, че исканията им са за възнаграждение в размер на 1100 лева. В момента те работят за сумата от 760 лева на месец.

Служителите настояват за по-добри условия на труд и увеличаване, тъй като със сумата в момента си покриват нуждите, за да ходят на работа.

Работещите уточниха, че преди месец и половина им  е била обещана еднократна помощ в размер на 1200 лева, която все още не е стигнала до тях. Обещано им е увеличение на трудовото възнаграждение с 20%, което е трябвало да бъде включено в бюджета, предаде Нова нюз.

„Ако не бъдем чути, на пролет няма да има сезон, ние няма да започнем работа за минимална заплата”, казват служителите от районната дирекция за борба с градушките в Поповица.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама