Смъртоносна мода – селфита на екстремни места. Пореден случай на смърт заради снимка на жп линия

14.01.2016 / 13:10 2

Смъртоносна мода сред тийнейджърите – селфита на екстремни места - взеха поредната си жертва.


Опасна тенденция завладява много младежи по света – т.нар. „опасно селфи” – младите хора търсят високи и опасни места, за да се снимат и да качат снимка във Facebook, съобщава "Нова телевизия".

Едно от опасните места в София е изоставеното депо на гара "Подуяне". Посещавано е непрекъснато от младежи, с цел да се снимат и да усетят тръпката да са на забранено и опасно място.

25 октомври 2015 година, около 15 часа. Изоставеното депо на гара "Подуяне" в София. 20-годишният Христо и 15-годишната Ана-Мария имат цел - да се снимат върху локомотив.
Оказали се толкова близо до кабела над вагона, че ги хваща волтова дъга. Сега нямаше да може да говорим с Ана-Мария, ако в онзи ден Георги не беше наблизо. Мъжът живее на метри от депото.

„По едно време чувам жицата на влаковете започва да гърми. И аз тичам, качвам се на моста и ги виждам – момичето пандало на релсите по лице, а момчето един метър от нея по-далече, той викаше и гореше целият”, разказва Георги.

Макар да дават по-голям шанс за живот на Христо – организмът му не издържа. Умира в "Пирогов". През това време Ана-Мария е в кома. Събужда се две седмици по-късно и не помни нищо от фаталания ден.

Депото в "Подуяне" не е първото място, където Ана-Мария и Христо често ходели. Само на това място по думите на Георги идват десетки младежи.

Тези, които оцеляват, предупреждават. Като Илиян, който също среща волтовата дъга заради игра върху влака. Опасната игра му струва четири месеца в болница, 20 операции и белези за цял живот.

Огнян не може да върне сина си Христо. Ана-Мария никога няма да види последната им снимка заедно, но и двамата искат да предпазят други младежи.

В момента всеки има достъп до старите локомотиви.

„Всяко едно селфи, всяка една екстремна ситуация може хем добре да се обезопаси, хем да е екстремно и страшно, хем опасността, рискът да са сведени до минимум”, коментира в студиото на „Здравей, България” Велислав Малджиев – инструктор по бънджи-скокове - за модата на екстремните селфита.
 
От БДЖ заявиха, че охранители на депото нееднократно са призовавали младежи да напуснат мястото. Токът над последните четири коловоза бил изключен, но депото няма как да бъде оградено, за да няма достъп. 
 
Във второто видео вижте и един пример за това до какво може да доведе селфи на жп гара: За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
3
Анoнимен (преди 7 години)
Рейтинг: 6940 | Одобрение: 2585
ТАМ КЪДЕТО ЕВОЛЮЦИЯТА Е ДОПУСНАЛА МАЛКА ГРЕШКА, ЕСТЕСТВЕНИЯ ПОДБОР ЩЕ Я ОПРАВИ!
3
1
evtinidrehi (преди 7 години)
Рейтинг: 2153 | Одобрение: 88
Човек сам каквото си направи никои не може да му го направи! 
НИСКИ ЦЕНИ-ВИСОКО КАЧЕСТВО!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама