Смаяхме ЕС! Искаме да спрем мрежата. Българското европредседателство мисли мисли и роди идея да се цензурира интернет

16.04.2018 / 16:27 7

След като получи критика от много страни за предишните си предложения за компромис в Съвета на ЕС за реформата на авторското право, в петък вечерта Българското Председателство разпространи нов текст, който трябва да бъде обсъден днес - понеделник. България като Председател на Съвета на ЕС е единствената държава, имаща право да предлага промени по текста на новата директива, съобщава offnews.bg

“Бихме искали да изразим притеснението си, че филтрирането на практика ще издигне огромни бариери пред прохождащите дружества, ще засегне свободата на изразяване, ще даде възможност за упражняване на широкомащабна “частна цензура” и ще овласти алгоритми в решаването на доста сложни правни казуси. Нашето мнение е, че член 13 от Директивата е още една допълнителна тежест върху бизнеса", казва Мая Стоянова, която е юридически съветник в хостинг компанията "Сайт Граунд". 

Вече повече от година в Брюксел тече спор как да се премахва потребителско съдържание, нарушаващо авторското право онлайн. Авторскоправната индустрия иска инсталирането на автоматични филтри, които да премахват всичко, което те оценят като нарушение. Голяма част от технологичният сектор и представители на гражданското общество настояват, че автоматичното триене на съдържание по желание на определени фирми ще доведе до цензура и още по-голяма пазарна власт на Гугъл и Фейсбук, разполагащи с такава технология – нещо, което предложението предполагаше да ограничи.

“Не само, че не се отнасяме колегиално към останалите страни членки, давайки им на практика само няколко часа работно време да се запознаят с новия документ, но и продължаваме да искаме цензура на потребителско съдържание онлайн. Дори нещото което се опитваме да решим - да направим изключение за Уикипедия не се получава. Според новия български компромис, само текстовете в Уикипедия ще са защитени, но не и картинките в статиите. Показваме, че дори като искаме нещо, не го можем", сподели Димитър Димтров, Директор европейски политики, Уикимедия. 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
12321 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Това е работа само на Мария Гаргамел...
3
0
Nexus (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ами недейте да плащате под масата и да крадете и всичко ще спре!
6
1
самата истина (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Всичко друго са съгласни да спрат,само корупцията и кражбите не!!!
10
0
бай Тошо (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Страх,голям страх ги тресе нашите дупедавци и тия от ЕС.Целта да се заглуши гласът на истината и да се публикуват само удобни неща.Как и кой ще определя коя публикация е заплаха и коя не?Явно на някои не им харесва,че хората си държат на държавата и не се връзват да гонят посланици,да приемат джендърски конвенции,да заселват бежанци и други подобни глупости.Дори да спрете интернета,ще се свържем по водопровода ако трябва,но няма да ни запушите устата!
10
0
Mersi (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Абсолютно вярно и типично за ширените, по които живеем. Съвсем в реда на нещата е Интернет да бъде забранен, цензуриран и допуснат до потребителите. Даже такава логика се използва съвсем не от днес при работата на сървари и маршрутизатори. Защо да не се приложи и за цялато съдържание. Дори би могло като България предлага такъв модел да приложи и регулатор като ДКЕВР или СЕМ например за съдържание. Вервайте ми "пиле няма да прехвръкне". Това хакери, кракери, хамбургери и други изпаднали от менютата ястия едва ли ще намерят място във виртуалното пространство. Интернет ще стане едно прекрасно място, изпълнено с истини за пътят и живота на обикновените трудови хора като в Северна Кореа! Каква идилия - представете си само!
10
0
калинка Марийка (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Това само герберастката калинка еврокомисарка Марийка може да го е измътила с това пилешкото си мозъче - целия свят ще ни се смее
16
0
Варна (преди 7 месеца)
Рейтинг: 40580 | Одобрение: 20785
това е много ясен пример защо България бедна и корумпирана държава. Тук управляващите са толкова тъпи че няма какво друго да се измислят освен това как да се ограничи нещо което е от полза за обикновените хора. затова и виреят корумпирани политици и мутри които забогатяват от тези ограничения за обикновените хора. нормалната конкурентна среда за тях е убийствена
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама