Сметаново-рибен сос

19.02.2016 / 11:28 1

Необходими продукти:

сметана - 800 г (заквасена)

брашно - 2 с.л.

масло - 2 с.л.

бульон - 200 мл рибен

черен пипер - ½ ч.л.

сол - 1 щипка

Начин на приготвяне:

Брашното се запържва в маслото, докато добие красив златист цвят. 

Добавят се бульонът и сметаната, като непрекъснато се бърка, докато заври. 

Към готовия сос се добавят сол и черен пипер. Този сос е подходящ за пържена риба и за задушени зеленчуци.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Милена (преди 8 години)
Рейтинг: 147 | Одобрение: 17
Изглежда превъзходно. Утре ще го пробвам..

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама