Сметаново-рибен сос
19.02.2016 / 11:28 1
Необходими продукти:
сметана - 800 г (заквасена)
брашно - 2 с.л.
масло - 2 с.л.
бульон - 200 мл рибен
черен пипер - ½ ч.л.
сол - 1 щипка
Начин на приготвяне:
Брашното се запържва в маслото, докато добие красив златист цвят.
Добавят се бульонът и сметаната, като непрекъснато се бърка, докато заври.
Към готовия сос се добавят сол и черен пипер. Този сос е подходящ за пържена риба и за задушени зеленчуци.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!