Снимки в "Петел": Мистерията на българските гласове - те са съкровище не само за България, те са съкровище за света!

13.06.2018 / 16:52 1

Миналата вечер публиката във Варна имаше истинското щастие да чуе и види премиерата на живо на продукцията „БууЧииМиш“- новият албум на световноизвестният хор „Мистерията на българските гласове“ със специалното участие на Лиса Джерард.

Знаменитата певица е позната като гласът на легендарната дарк формация „Дед кен денс“, направила истинска революция в популярната музика през 80-те. Световната ѝ слава обаче се дължи най-вече на изпълнението ѝ на музиката към филма „Гладиатор“ за което тя е и носител на наградата „Златен глобус“ заедно с композитора Ханс Цимер.

Новата продукция на великия български народен хор с диригент невероятната Дора Христова просто разтопи публиката. И със сигурност тя ще има подобен ефект не само у нас, но и по цял свят. Просто защото музиката, изпълнена от тях, сътворена от народа ни, но и от композиторите Петър Дундаков, Лиса Джерард и Джулс Максуел, е не само българска, тя е световна.

На същото зашеметяващо професионално ниво като „Мистерията на българските гласове бяха и инструменталистите, които свириха с тях: Дейвид Кукерман – перкусии, Владимир Владимиров - китара, Костадин Генчев – кавал и Георги Дончев – контрабас и фаноменалната гъдуларка Христина Белева, която кара слушателите да гледат с други очи на този инструмент. Изключително силно беше и включването в музикалния съпровод на бийтбоксъра SkilleR, както на струнната секция от варненски музиканти.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама