Собственици на имоти в Морската градина във Варна: Плътно сме зад кмета Портних, който въведе сегашното работещо статукво

04.07.2019 / 20:30 5

Снимка Булфото

Организации, наричащи себе си зелени, яхнаха трагедията на едно семейство, преследвайки своите имагинерни и неясни интереси. Това заяви пред "Дарик" председателят на сдружението на собственици на имоти в местността Салтанат Кирил Киров по повод прегазеното дете на паркинг в Морската градина.Според него, няма да се стигне до въвеждането на пълна забрана за движението на автомобили в парка, въпреки че подобно решение беше взето от Комисията по безопасност на движението към Община Варна. 

"Най-искрени съболезнования към семейството на трагично загиналото дете. Този инцидент се случва на узаконен паркинг и би могъл да се случи на всеки един паркинг. Какво правим в случая – затваряме всеки паркинг, на който има инцидент? До този паркинг се стига не по алеи, а по улици от четвърти клас. Има влезли в сила три решения на Върховния съд, които са окончателни и не подлежат на обжалване". 

Сегашният режим на движение в местността Салтанат трябва да се запази, смята Кирил Киров. Той и други представители на сдружението ще имат среща в общинската администрация на 5 юли. 

"Всички членове на сдружението категорично подкрепяме действията на общинската администрация и на кмета Иван Портних, които въведоха сегашното работещо статукво.

През тези четири години много рязко намаляха случайно движещите се автомобили и паркиращите в зелени площи. Общинска полиция си извършва стриктно своите задължения и насочва към общинския паркинг до "Пикадили парк" всеки, който няма никаква работа в Салтанат. 

Свободен достъп до местността, която започва след Шокъровия канал и в която 80 % от имотите са частни, имат всички живущи и клиентите на заведенията и спортните площадки, пред които има узаконени паркинги". 

По думите на Киров, в сдружението членуват около 300 собственици на имоти, които имат не повече от 50 автомобила.

"Убеден съм, че ние сме най-внимателните шофьори в Салтанат, защото сме се ангажирали пред кмета и общинската администрация, че ще помагаме за спазването на обществения ред".За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
4
Atna (преди 4 години)
Рейтинг: 5209 | Одобрение: 2239
Аре стига, като им се карат коли да ги карат на друго място. Това е парк, място за отдих, а не да се обръщаш постоянно да видиш идва ли коа.  Да се пробват да карат в Хайд Парк..много бързо ще им се  стъжни.
12
5
khm (преди 4 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Колко са намаляли бе, мухльо!? През ден виждаме из социалните мрежи и новините поредния дебил, който се вихри там! Изобщо не трябва да има жилищни имоти в градината!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама