Спасена от ферибота-факла българка: Шофьорите, които са спали в камионите си, са мъртви

31.12.2014 / 08:08 3

Три пъти се качвах по стълбичката на хеликоптера и три пъти ме избутваха. Мъжете бяха по-нахални от нас, жените. Най-накрая успях да се кача. Кошмар беше! Страшно! Това разказа пред Нова телевизия една от спасените българки, които бяха на борда на горящия ферибот „Норман Атлантик“, пише Блиц.

„Един от шофьорите разказа – петима от тези, които са спали в камионите си, са починали. Един от оцелелите обаче ни каза, че е видял огън да излиза от единия камион. И от там тръгнало всичко“, допълни Радка. 

„Чухме, че имало трима шофьори, които пиели в кабината на един от камионите и се запалили с цигара“, разказа своята версия друга нашенка.

„Птица, която минава през комина се е запалила и е паднала долу при тировете“, чул пък на свой ред Галин Хайтов. Нашенецът също извадил късмет – попаднал на първата спасителна лодка. В паниката обаче той бил блъснат и счупил ръката си. Предстои му операция, преди да се завърне в България. „Бях в ада. Сега съм в рая. Ще разберете какво ви казвам, когато вие се върнете от ада“, сподели вчера Галин.

А италианските власти вече работят по версията за умишлен палеж и умишлено причинено убийство. 

Потвърдено е също, че на борда е имало нелегални имигранти. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
444 (преди 8 години)
Рейтинг: 368 | Одобрение: -42
1
6
Мода Стил (преди 8 години)
Рейтинг: 1461 | Одобрение: -729

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама