Спекулантите може да разрушат криптовалутите

13.02.2018 / 02:43 1

Спекулативните инвеститори в криптовалути оказват негативно влияние върху експериментирането със зараждащата се технология и могат да унищожат експерименталната стойност на криптовалутите.

Това предупреди Сопненду Моханти, финтех директор в централната банка на Сингапур.

"Спекулантите и хората, които печелят пари от спекулация с криптовалута (търгувайки с нея, б.р.), влияят отрицателно на цялото експериментиране с криптовалута и разрушават стойността й", заяви Моханти.

Паричната институция в момента разработва своя собствена блокчейн технология, наречена "Проект Ubin" и очаква да завърши пробен период с цифровата версия на сингапурския долар през тази година.

"Това е ключова част, защото ще продължим да експериментираме с тази страхотна технология и в дългосрочен план ще намерим начин на употреба", уверен е Моханти.

В проекта на сингапурската централна банка участват редица доказани банкови гиганти като Bank of America Merrill Lynch, Citi и Credit Suisse.

Блокчейн - технологията, която е в основата на виртуалните валути, се смята за най-големия актив на криптовалутите. Тя поддържа постоянно нарастващ запис на транзакциите в децентрализирана мрежа.

Опасенията по отношение на спекулативната търговия, изключителната волатилност и незаконните дейности, свързани с криптовалутите, принудиха регулаторните органи да засилят натиска на пазара.

Китай, Южна Корея, а вече и Япония наложиха сериозни ограничения над търговията с цифровите валути, за да се справят със спекулациите в сектора. Това засили страховете, че трите държави се готвят тотално да забранят търговията с криптовалути./ money.bgСъобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
ВАРНА ДНЕС (преди 2 години)
Рейтинг: 265 | Одобрение: 5
На банкери (крадци) не вярвам!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама