Специалисти посочиха в какво количество млечните продукти са полезни
Снимка Булфото
"Редовната консумация на млечни продукти, но в умерени количества, се асоциира с положително влияние върху човешкото здраве и най-вече с намаляване риска от смъртност. Средно оптималното количество млечни продукти, което наистина повлиява блатотворно здравето, е 200 грама на ден. Всяко количество по-голямо от 400 грама вече се счита като прекомерно и тук ползите са доста спорни", коментира Дария Халтурина, завеждаща отделението по профилактика към здравното министерство в Русия.
Тя уточнява, че полезните млечни продукти са тези, които са претърпели някакъв вид ферментация - кисело мляко, сирене, извара, а не млякото, консумирано в чист вид. Причината за това твърдение е факта, че не у всеки човек са налични гените, които позволяват преодоляването на лактозата.
Наскоро испански учени доказаха, че умерената консумация на мляко и млечни продукти с ниска масленост снижава риска от развитието на редица заболявания.
Експертът изнесе данни и за направените наскоро проверки на млечната продукция в магазините. От началото на този месец в Русия бе въведено ново правило за продажба на млечни продукти, според което тези, които са натурални и тези, които съдържат заместители на млечната мазнина трябва да се разграничават визуално за потребителите.
Превод "Петел"
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!