Спецпрокуратурата вика Пламен Узунов, за да си даде пин кода за отключване на телефона му

01.07.2020 / 12:01 2

Снимка: Президенство

Три мобилни устройства, ползвани от секретаря на президента Пламен Узунов, е приобщила прокуратурата като веществени доказателства по досъдебно производство за търговия с влияние. На мобилните телефони са назначени и изготвени експертни справки, съобщи OFFNews, позовавайки се на спецпрокуратурата.

При изследването на един от телефоните е установен регистър с обаждания, списък с контакти, електронни писма от пощенска кутия, кратки текстови съобщения, изображения, видео и аудио файлове, документи и други потребителски данни. По време на изследването на телефона е било извършено и възстановяване на изтрити записи.

При втория телефон, иззет с протокол за обиск от 19 юни 2020 г. от Узунов, е установено, че заключващият код не съвпада с предоставения от ползвателя. В заключението на експертизата се сочи, че правилният код се състои от минимум четири символа, като поне един тях е буква.

Изследван е и трети мобилен телефон, предаден доброволно. В хода на изследването са били извършени няколко опита с различни кабели и зарядни устройства, за да бъде заредена батерията на телефона и той да бъде включен, но неуспешно. Огледът на устройството показва, че то е отваряно и са развивани винтовете в долната му част.

Установено е още, че са правени опити да бъдат сменени части. Вещото лице е отстранило причинената повреда на телефона и той е бил включен. Пламен Узунов е предоставил код за отключване на устройството, който обаче е бил неверен. Заключението на експертната справка сочи, че правилният код се състои от шест цифри.

Пламен Узунов е призован да се яви пред следовател при СО-СП, за да предостави правилните отключващи кодове за ползваните от него мобилни телефони. Във връзка с установените манипулации по мобилния телефон и предвид факта, че същият се е намирал в автомобил от кортежа на президента, е донесен на по-късен етап от шофьор на секретаря, който го предоставя с протокол за доброволно предаване. В Специализирана прокуратура е призован да се яви и директорът на НСО.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
ас (преди 2 седмици)
Рейтинг: 39618 | Одобрение: 12088
" Във връзка с установените манипулации по мобилния телефон и предвид факта, че същият се е намирал в автомобил от кортежа на президента, е донесен на по-късен етап от шофьор на секретаря, който го предоставя с протокол за доброволно предаване." трети човек предава намерен телефон и веднага се приема че е на узунов а снимките и записите с боико веднага излязаха подправени интересно.
3
0
Варна (преди 2 седмици)
Рейтинг: 76697 | Одобрение: 36827
що не пробват с 4 нули, ама милиционерски мозък 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама