Спипаха варненци с голямо количество марихуана, съдът не ги пусна на свобода

16.01.2015 / 14:59 5

Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд ще търпи от днес 28-годишен варненец, разследван за притежание на голямо количество марихуана, предназначена за наркопазара във Варна. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУ МВР във Варна, за притежание и разпространение на наркотици заедно с  друг мъж, за когото ВОС определи втората по тежест мярка за неотклонение "домашен арест". 

Досъдебното производство спрямо задържаният под стража е започнало още през ноември миналата година, когато органите на реда го спиапли с близо 351 грама марихуана, предназначена за разпространение. Преди 2 дни В. Й., в съучастие с още едно лице е задържан  отново, но вече със 753 грама марихуана, от която 194 грама продал на варненецът, оставен под домашен арест. 

Съдът днес прецени, че събраните доказателства, експертната справка за иззетата дрога, свидетелските показания на разпитани лица категорично обосновават предположението, че в един продължителен период от време В. Й. е придобивал и разпространявал наркотични вещества. Въпреки висящото наказателно производство спрямо него, той е продължил с престъпната си дейност и това дава основание на съда да направи извод, че ако е на свобода той може да се укрие или да извърши друго престъпление. Обстоятелството, че очаква дете не е основание за по-лека мярка за неотклонение, счита съдът, още повече, че основният източник на доходи на обвиняемия е от разпространението на забранени от закона вещества.

Варненска окръжна прокуратура поиска "домашен арест" за 22 годишния Г. Н., който си купил дрогата от В. Й., за да я продава. Младежът е направил самопризнание, а и събраните доказателства по несъмнен начин обосновават предположението, че той е автор на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Съдът обаче намира, че в настоящия етап от разследването Г. Н. няма опасност да се укрие и уважи искането на обвинението като определи втората по тежест мярка "домашен арест".

Г. Н. няма да обжалва определението на ВОС, но ако В. Й. поиска по-лека мярка за неотклонение, той ще се яви пред Варненския апелативен съд на 20 януари 2015 година от 10,00 часа.    

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
thunderstruck (преди 6 години)
Рейтинг: 282 | Одобрение: 112
ехеее време е заебете че нито едно от убииствата не е разкрито от последните няколко седмици важното е че хващате хората който пушат растението което ги радва и освобождава от проблемите временно или да не говорим пък че си хапваш и подобни нищо че расте от земята!!!! то е вредно и е мн гаден наркотик!!! не пушете да има повече за нас :)
По-добре временен неуспех, отколкото временен успех!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама