Спираме ли Северна Македония за ЕС, ако не се съобрази с нашите искания? Ето отговорът на Георг Георгиев

01.10.2019 / 08:24 1

Кадър: БТВ

В „Тази сутрин” по БТВ зам.-външният министър Георг Георгиев коментира злободневната тема за отношенията на България с Северна Македония.

„Ще спрем ли Северна Македония за ЕС, ако не се съобрази с нашите искания?”, попита своя гост Антон Хекимян.

Ето какво отговори Георгиев:

„Абсолютно никакъв компромис с историята няма да бъде направен. България има множество инструменти, които може да употреби. Във всяка една от степените на този преговорен процес, ние ако видим, че има незадоволителен резултат, че с нашата история се злоупотребява или се използва неправилно, или се засяга националния интерес, то тогава България ще се възползва от инструментите, с които разполага.

Имаме силни аргументи да искаме Република Македония да се придържа към ангажиментите, които е поела по силата на договора.”

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
6
ас (преди 8 месеца)
Рейтинг: 32520 | Одобрение: 11055
интересно когато турците пренаписват историята няма проблеми а сега какво се правят на интересни??? дане би да очакват подкуп??? или това е поредния жалак опит за предизборна кампания??? да видидим дали ще са толкова твърди след изборите???

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама