Спират автомобили, ако не покриват екологични норми

09.07.2021 / 09:23 2

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър Нова Тв

От понеделник започва издаването на екостикери за всички автомобили след преглед. Екостикерът ще бъде поставен на стъклото под предното огледало и ще показва дали въпросната кола ще покрие екологичните норми на годишен технически преглед. 

Към стикера е добавена антена и съответната Еко категория, на която той трябва да отговаря, като устройствата са вързани към линиите за годишни технически прегледи и ще показват дали са изпълнени изискванията. Специален софтуер ще подава информация към ДАИ дали годишният преглед е преминат, въз основа на резулатите от вградената антена към екостикера. Целта е дигитализация на годишния технически преглед. Автомобилът трябва да покрие екологична норма, която е от 1 до 5. Ако не покрива изискванията и нормите, за които той е създаден, не минава прегледа. Тогава колата трябва да се върне, за да отстрани неизправностите и да се яви за втори опит на годишен преглед, обясни Румен Дунев пред Румен Бахов по Нова Тв.

След въвеждане на екостикерите цената на годишните технически прегледи ще се повиши с от 3 до 5 лева.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
2
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 257961 | Одобрение: 31371
Прав си Свободен.....Мръсният въздух рязко се увеличаава през студения период, при същия брой автомобили.....Циганите освен кюмюр горят гуми, пластмаса и кабели да берат мед.....Ама за тях ограничения няма.....Гледайте сега за кого ще гласуват.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
3
Свободен (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2261 | Одобрение: 196
По един стикер и за циганските кюмбета да измислите!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама