Според сайта на МС президент е Първанов, Орешарски не е бил премиер

26.11.2014 / 17:12 2

Фрапиращи грешки и стара информация - и то на официалния сайт на българското правителство. Три седмици след встъпването в длъжност на новите управляващи, оказва се, че ако чуждестранни инвеститори или дипломати искат да научат повече за България от сайта на Министерския съвет, ще получат информация от далечната 2006-а, показа репортаж на Нова Тв.

От близо три седмици начело на правителството за втори път е Бойко Борисов. Според официалния сайт на Министерския съвет обаче за последно Борисов е бил премиер през март 2013-а година.

Още по-интересно става, ако разгледаме английската версия на правителствената интернет страница. Оттам въпреки малките грешки в превода научаваме, че България граничи със Сърбия и Черна гора.

И още - председател на Народното събрание е Георги Пирински, а президентът на републиката е Георги Първанов.

 

Направи ни впечатление, че единствено Бойко Борисов има качена биография, както в английската, така и в българската версия. При вицепремиерите и министрите имаме бяло поле. От правителствената пресслужба ни обясниха, че причината за забавянето е в това, че искат биографиите на всички да бъдат стилово еднакви. Оттам признават, че страницата е разработена през 2006-а година и е морално и технически остаряла. За обновяването ѝ нямало пари.

 

По-късно на страницата бяха качени поне биографиите на български. А от пресслужбата ни увериха, че скоро ще обявят обществена поръчка за направата на нов правителствен сайт.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
IvaNina (преди 6 години)
Рейтинг: 2565 | Одобрение: 180
и те като бдж сайтовете не ги броят за важни. за едни 1000 левчета мога чудно да им го оправям.
4
0
bosh (преди 6 години)
Рейтинг: 2741 | Одобрение: 791
За обновяването ѝ нямало пари. - мухахахахаха

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама