Сръбският вестник "Курир": Балканска връзка в живота на Солеймани

14.01.2020 / 12:14 0

Снимка Уикипедия

Иранският генерал Касем Солеймани е имал връзка с Балканите, написа сръбският в. "Курир", предаде новини.бг.

Изданието от Белград, цитирайки източници от Сараево, публикува обширен материал. В статията пише, че убитият високопоставен военен е бил на два пъти в Босна и Херцеговина по време на войната през първата половина на 90-те години на миналото столетие.

Солеймани е пребивавал в балканската страна през 1993 и 1994 г. Той е минал през хърватското пристанище Плоче, а от адриатическия град е пристигнал до контролирани от мюсюлманите райони. В град Зеница (Централна Босна) иранецът се е срещнал с тогавашния командир на местни мюсюлмански паравоенни формирования, а в момента - един от президентите на страната Шефик Джаферович.

Сръбският таблоид твърди, че мисията на Солеймани е имала за цел да провери бойната подготовка и тактическите умения на иранските военни. "Първата група бойци от Корпуса на стражите на Ислямската революция от около 20 души е пристигнала в Босна и Херцеговина още в първите дни на конфликта (1992-1995 г.)", посочи още "Курир".

Медията цитира и думи на убития при американската военна операция в Ирак Солеймани на 3 януари 2020 г. "Аз съм там, където има заплаха за мюсюлманите", е казвал военният.

Босна и Херцеговина се управлява от трима президенти, представляващи най-големите етнически общности в страната  (мюсюлмани, сърби и хървати). Лидерите заемат постовете на ротационен принцип."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама