Среща Меркел-Макрон преди германското председателство на ЕС

30.06.2020 / 00:31 0

БНТ

кадър: youtube

Германският канцлер Ангела Меркел изрази надежда, че на Съвета в средата на юли държавите от Евросъюза ще преодолеят различията си по многогодишната бюджетна рамка в размер на 1 трилион евро и за фонда за възстановяване от последиците от пандемията.

Германският лидер посрещна френския президент Еманюел Макрон преди началото на Германското председателство на Евросъюза от 1 юли.

Предстоят безброй разговори, но се надяваме да намерим решение, заяви Меркел на съвместна пресконференция с френския гост. Този месец европейските лидери се споразумяха за необходимостта от спешни действия за извеждане на европейските икономики от най-дълбоката рецесия след Втората световна война.

На 17-и и 18-и юли те трябва да се опитат да намерят обща позиция по предложение на Еврокомисията за заем от 500 милиарда чрез финансовите пазари за финансиране на възстановяването на най-засегнатите.

Ангела Меркел - канцлер на Германия: Очакванията са високи. Прекрасно знаем, че Европа не винаги е обединена, когато Германия и Франция са в съгласие. Но ако те са разделени, единството в Европа не е особено добро. В този смисъл можем да допринесем за положителен импулс в правилната посока за европейското бъдеще.

Германският канцлер първоначално отхвърли предложението на Макрон за фонд за възстановяване. Впоследствие Германия оттегли съпротивата си срещу поемане на общ дълг за финансиране на други държави членки, когато стана ясно, че пандемията е екзистенциална заплаха за Евросъюза, отбелязва Ройтерс.

Еманюел Макрон - президент на Франция: Без това Европа не би могла да се изправи пред предизвикателството.

Френският президент осъди ролята на руски наемници в Либия, но особено остро критикува "историческата и криминална отговорност" в либийския конфликт на Турция като член на НАТО. Според него Анкара не изпълнява ангажиментите си от конференцията в Берлин през януари, засилила е военното си присъствие в Либия и масово инфилтрира джихадисти от Сирия.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама