Сринаха любимата кръчма на Жоро Илиев и брат му Васил

10.05.2019 / 14:42 3

Култовият ресторант „Мираж“, пред който на 25 април 1995 г. бе убит босът на ВИС Васил Илиев, отиде в историята, пише „Телеграф“, цитиран от Монитор.


Багери сринаха стените на легендарното заведение, в което се събираха знакови личности от годините на прехода. Преди убийството на Васил Илиев в ресторанта е била една от най-пищните сватби в онези години – тази на Георги и Мая Илиеви, на която присъства цветът на ънгърграунда от първите години на прехода у нас. На мястото на ресторанта ще бъде изградена луксозна жилищна сграда. Част от апартаментите дори вече са разпродадени на зелено.

Собственик на имота до миналата година беше бизнесменът и бивш вицепрезидент на ВИС Николай Цветин. Той обаче го е продал на бургаски предприемачи, които са броили над 1,5 млн. лв. за парцела. Наемателят на ресторанта го е освободил в края на 2018 г. , а в четвъртък багерите бутнаха стрените и заредиха терена.

Телеграф"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
0
Д-р Бръкнипутев (преди 1 годинa)
Рейтинг: 82 | Одобрение: 32
Те и двамата вече са в друга кръчма.
15
0
:) (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10498 | Одобрение: 4648
Абе защо още ни занимавате с тоя сулю, дето е крал, убивай и ебал безнаказано. Пръснаха му простата тиква, приключи с това, което заслужава. Защо още трябва да го четем и слушаме. Възхищавате ли му се какво? Журналя, да не ви е бил "първията", че толкова плачите за него?
22
1
аха (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4136 | Одобрение: 1656
Не мга да разбера-журналистите-жал ви е за борците или за народа!? Тези дето още и още дирижират хората. Срама нямате ли-борците станаха -хационално герои-а ,народа кучета го яли.....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама