Супер новина за българския бизнес от ГЕРБ! Вече супер бързо ще се внасят работници от чужбина

17.09.2018 / 16:13 11

Работи се за улесняване на административните процедури, свързани с издаването на дългосрочни визи за работа на сезонни работници от други страни. Към момента е в ход съгласувателна процедура относно промени в съответната наредба, които са свързани с намаляването на сроковете за издаване на виза от 35 работни на 15 календарни дни, пише economy.bg.

Това увери бизнесът вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева на дискусия на тема -„Равносметка на Председателството на България и как виждаме бъдещето на ЕС - социална и икономическа сигурност“, организирана съвместно с Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР).

Във връзка с проблема за недостига на човешки ресурс за някои области на българския бизнес  Захариева коментира въпроса за двустранните спогодби за регулиране на трудовата миграция. Първият ни дипломат информира, че предстои обнародване на двустранното споразумение с Молдова, за да влезе то в сила. Очаква се скоро да бъде финализирано и споразумението с Армения. От българска страна на Украйна е изпратен проект на споразумение, по което се очаква отговор.

Пред бизнеса външният ни министър представи постигнатото до момента по отношение на членството на страната ни в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), Шенген и ERMII. „Бизнесът беше един от тези, които ни насочиха към членството в ОИСР и определихте това като приоритет“, заяви Захариева и отбеляза, че през последната година се работи изключително активно за получаване на покана за започване на преговори за присъединяване към Организацията. Изграден е ефективен координационен механизъм за работа с ОИСР, одобрен е план за действие за 2018 и е определен съответният бюджет за това, обясни външният министър.

Вицепремиерът постави специален акцент и върху необходимостта от рестартиране на отношенията в икономическата сфера и възстановяване на позициите на българския бизнес в регионите на Африка, Близкия изток и Азия. Като добра стъпка в тази посока тя посочи организирането на съвместни бизнес форуми както на ниво ЕС и страни от тези региони, така и двустранни формати. „С моя колега от Мароко, с когото се срещнах миналата седмица, се разбрахме, че при предстоящата визита на българския премиер в делегацията ще бъдат включени и представители на българския бизнес“, сподели Екатерина Захариева.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
То-о (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Негърът няма да е един,повече ще са.Супер бързи.
3
0
некой си (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ще цъфнем и вържем след като ни напълнят с гастърбайтери
0
0
pase (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
не зарязахте ли връзките с африка близкия изток защото са комунистически
5
0
пътев (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
докарай си някой негър с голяма патка да те шиба всяка ве1ер в гъ====а джендърси
2
0
по (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
маслини ли  ще внасяте или ще набирате работници
4
0
бай кой (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Е кое му е супер.Милеят за България и Българите, но Българите не са само КРИБ начело с г-н Домусчиев!
0
2
роро (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
МОЖЕ И ДА НЕ КРАДАТ матралите И ДА РАБОТЯТ ПО съвестно и качествено
5
1
я (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
БЕЗРОДНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ УБИВАТ. НИЕ ИЛИ ТЕ. ТОВА е ИЗБОРА
1
1
мор (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
рядко малоумни новини те мангалите има да чоплят семки още 200 години  супер новина е че поради липса на работна ръка е време да се прехвърли фокуса от офшорните собственици върху работниците и да почнат да получават протекция от държавата и контрол съответно специално за овъртайма..ако така наречения бг бизнес почне да си плаща овъртайма по регламент може и да им се намерят работниците
14
0
Косев (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тия прогониха българите в чужбина сега ще внасят бачкатори отвън е това как се нарича ?Ми внесе си ха да видм кой ще ви работи за 300 евро малоумници няма ! А ако има давате достатъчно добре, защо не ги дадохте на нашите младежи а ги изгонихте навън ?
13
1
Гунчо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А някакви мерки за задържане на българите в България ще има ли или супербързо ще ни отпращат в чужбина?
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама