Станишев по Нова тв похвали Борисов: Правителството се справи успешно с коронавируса

04.05.2020 / 09:15 3

Кадър Нова

Мерките, които предприе българското правителство срещу разпространението на коронавируса, бяха навременни и успешни. Смятам, че това личи достатъчно ясно по броя на заразените у нас в сравнение с другите европейски страни. Това заяви в студиото на ''Здравей, България'' по Нова телевизия председателят на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ Сергей Станишев.

,,Оттук-нататък големият въпрос трябва да е съсредоточен върху социално-икономическите мерки. Според мен трябва много сериозно да се мисли за антикризисен щаб, защото вече са нанесени наистина сериозни щети върху икономиката ни. Тук трябва кабинетът да постигне национално съгласие с всички партии и да привлече необходимите икономически специалисти, за да бъдат чути повече мнения'', коментира Станишев.

Мерките на кабинета дадоха резултат: България е на челните места в Европа по най-ниска смъртност от COVID-19

По думите му за излизане от кризата е нужно солидарност от всички в ЕС, тъй като и най-силните икономики няма да се спасят, ако потънат и по-слабите.

,,Тази криза е симетрична, т.е. всички са под удара – и бедните, и богатите. Ето защо трябва в тази ситуация мерките да бъдат обърнати към бъдещето и да се издават еврооблигации. Така че или ще изплуваме всички заедно, или ще потънем един след друг'', обясни още лидерът на ПЕС.

,,Иска ми се да видя по-голяма активност на България в тази дискусия. Трябва да знаем какво искаме, защото много европейски средства в размер на милиарди са достъпни сега. В този момент България трябва да бъде по-активна и да има прозрачност и отчетност, за да може да стигнат пари до повече хора'', отбеляза той.

,,Да, съществува опасност от засилване на националистическата вълна, ако Европа не покаже обща солидарност. В противен случай това би довело до разпадане на ЕС като общност, поради което ЕС трябва да покаже решителност и кураж и да върви смело напред'', посочи в заключение Сергей Станишев.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
3
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 340460 | Одобрение: 54690
Чака-рака.....Лафът на Младенов за танковете е емблематичен, но ти откъде да го знаеш.....? Още повече, че си лишен напълно от чувство за хумор....И малоумна наричай майка си, че още не знае кой е баща ти.....! И наистина, ако е изяла една паница боб в циганската мааала, откъде да знае жената, от кое зърно е пръднала.....?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
4
чака-рака (преди 3 години)
Рейтинг: 5178 | Одобрение: 1373
само в бг може да има хора които вместо да се радват че са се отървали с малко  подскачат и искат още..криско в германия франция италия и испания искараха танковете и после ги вкараха обратно..защо си толкова малоумен ми обясни 
6
3
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 340460 | Одобрение: 54690
Еееее...няма как комунистите да не се подкрепят....А ако ГЕРБ бяха изкарали танковете, тоя плъшок щеше да се насере от възторг....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама