Статистика и коефициенти... Кои са останалите фактори при избора на прогноза

16.04.2021 / 09:00 0

Изготвянето на прогнози за спортни събития е подценяван процес от повечето залагащи. Те се доверяват на интуицията си или фаворизират единия отбор спрямо личните си предпочитания. Възможно е това да доведе до успех, но той ще има краткотраен ефект. 

За да постигнете прилична успеваемост и положителен профит в дългосрочен план, се изисква подробно проучване на всяка среща. За целта използвайте инструменти, предоставени в платформата на Melbet, където се предлагат стотици опции към всяко събитие. Кои са основните фактори, с които е задължително да се съобразите, разказват специалистите от Nostrabet.

 

Какво ни говори статистиката

Статистическият анализ на мачовете ни подсказва какво е моментното състояние на тимовете и кой има предимство в това отношение. Трябва да се направи щателна проверка на последните няколко двубоя, като се анализират резултатността и стабилността в отбрана. Ако отборът често допуска попадения, не е желателно да залагаме в негова полза.

Необходимо е да се разучат предходните срещи между двата отбора. В съвременния футбол рядко се стига до продължителна серия от победи на единия тим, но не е изключено това да стане факт.

Статистиката е много важна, ако залагате на корнери, картони, тъчове или други алтернативни пазари. Благодарение на модерните софтуери можете да установите какво е очакваното количество за предстоящия сблъсък и на негова база да направите залог. 

 

Текущо класиране

Подреждането във временното класиране показва какви са амбициите на отборите и имат ли шанс да изпълнят целите си. Например, ако даден тим се намира в средата на подреждането, без възможност да изпадне или да участва в евротурнирите, не бива да му се доверяваме на всяка цена. Мачове между отбори от “златната среда” са подходящи за залози на голове, тъй като се очаква по-открита и освободена игра.

Можете да използвате текущия ранкинг за залог в полза на аутсайдера. Например в края на сезона някои състави се нуждаят от точки, за да се спасят, което е удачен аргумент за прогноза в тяхна полза. Разбира се, почитателите на по-ниските коефициенти също трябва да се вглеждат в класирането, тъй като фаворитите редовно печелят мачовете си, ако изпитват необходимост от точки.

 

Административни проблеми

Съществен фактор, който се прилага от професионалните типстъри при съставяне на прогнози, е финансовото положение на клуба. Не бива да се доверявате на тимове, които не се намират в цветущо състояние и не са плащали заплати на футболистите през последните месеци. Това оказва своята роля върху развръзката на събитието и обикновено води до негативен развой за закъсалия отбор.

Благоприятното финансово състояние ни тласка към другата крайност. Ако ръководните фактори в клуба вземат решение да раздадат премии при успех – това рефлектира върху представянето на тима. Той започва да играе по-амбицирано и да търси победата на всяка цена.

 

Други фактори при избора на прогнози

Статистиката, класирането и административните въпроси са малка част от факторите, важни при съставянето на спортни прогнози. Желателно е да се информирате за статута на събитието – дали е турнирен двубой, градско дерби, или обикновен шампионатен мач.

Разучете какви ще са климатичните условия и дали ще са подходящи за провеждане на срещата на високо ниво. Това е от основно значение при футболните залагания, където валежите от сняг или дъжд не са благоприятни за висока резултатност.

Треньорските рокади също играят роля при избора на залог. Отборите, които наскоро са сменили наставника си, започват да играят по-силно и печелят в дебютните му няколко срещи. Проверете дали ще има много привърженици по трибуните и какво е разположението им на стадиона. Анализ на експерти показва, че мачове, провеждащи се на съоръжения от британски тип, са съпътствани от повече ъглови удари.

За постигане на успех при спортните прогнози е важно да внимавате и да се съобразявате с всички обстоятелства.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама