Стават грешки: Клиент си поръча прилично вино в ресторант, а му донесоха... брилянтна бутилка за 5 800 долара!

16.05.2019 / 18:37 3

Клиент в ресторант в Манчестър, Великобритания, поръча хубаво червено вино заедно с вечерята, но получи нещо още по-добро - бутилка на стойност 5 800 долара. Това съобщават CNN и BBC.

Ситуацията се разиграла в ресторант от верига стекхаусове в Манчестър. Клиентът поръчал Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande от 2001 г., чиято цена е 260 паунда (около 335 долара). Тъй като вечерта обаче била много натоварена, човек от персонала на заведението объркал бутилките. Така клиентът, който си останал анонимен, случайно е получил бутилка Château Le Pin, Pomerol, 2001, което е считано за истинска сензация и е смятано от специалистите за едно от най-добрите вина от въпросната реколта в световен мащаб. Според известен критик „неговият дълбок рубинено-лилав цвят е придружен от необикновен аромат от касис, черешов ликьор, сливи, женско биле, карамел“.

От ресторанта се надяват единствено, че клиентът е харесал 17 пъти по-скъпото вино и добавят, че човекът от персонала, допуснал грешката довела до загуба от 5 500 долара, не е уволнен. Предупреден е обаче, че такава грешка се прави само веднъж. От заведението приемат случката и дори се шегуват с нея, защото в бутилките и етикетите на двете червени вина няма почти никаква прилика.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
4
n eXu s (преди 1 месец)
Рейтинг: 67065 | Одобрение: -46680
Купи си малко мозък, селски калцун. Оппааааааа, ама това няма как да стане!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
6
7
bai hooi (преди 1 месец)
Рейтинг: 5008 | Одобрение: -867
И аз така, веднъж си поръчах, компаньонка, пък ми доведоха.....НЕКСУС-а и понеже беше късно да го сменям, му сцепих ''пендарата''.... Поздрави от Шарм ел шейх.....миндил.
5
9
MrBean (преди 1 месец)
Рейтинг: 6530 | Одобрение: 1520
Дано не е бил фиркан та да усети винцето.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама