Стефан Стоянов: Хората на Балканите не посещават музеи и галерии

25.07.2022 / 12:21 6

Кадър Нова

Традиционна липса на интерес към изкуството и културата сред балканските народи отбеляза български творец.

Това вероятно е една от причините Балканите да е един от най-изостаналите райони в Европа. 

Съвременното изкуство не трябва да бъде контролирано, то е по-голямо от нас. Това каза кураторът на изложбата “Опасна красота” Стефан Стоянов. “Моята изложба е много разнолика и комплексна. Тя не е само в изложбените площи. Тя хваща зрителя от входа и продължава по всички етажи”, каза Стефанов в предаването “На кафе”. 

“Опасна красота” събира произведенията на авторки от Латинска америка, Бразилия, Аржентина, Иран, Казахстан, Египет, Ирак, Сирия, България, Австрия и Германия. 

“Изкуството е едно богатство. То ни позволява да надмогнем ежедневието и да погледнем по-философски”, казва Стефан Стоянов. 

Според него съвременното изкуство е свобода, а свободата е най-скъпото нещо. То обаче липсва на Балканите, защото според наблюденията на твореца в тази част на света хората не посещават музеи и галерии.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 67325 | Одобрение: -5765
Ми какво да правят там - там не сервират алкохол...Ухилен
Марио Кроненберг
0
4
:) (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36878 | Одобрение: 8183
В Сибир е прекрасно, имат газ, всички са милиардери! Едни имения има, имоти, басейни. НЕвиждани от простолюдието неща. Нинджа:alien:
3
1
хабиби (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7654 | Одобрение: 1764
Не го познавам този "творец", но ще му кажа следното: разходете се из Европа и вижте как са направени тамошните музеи. След това погледнете нашите. Когато осъзнаете разликата, тогава ще ги направите атрактивни за хората. А изобщо не искам да коментирам качеството на нашето т.нар. "изкуство", че ако дам за пример оная глупост, наречена "украинска майка", няма да си затворя устата скоро!
1
1
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 129520 | Одобрение: 24100
На когото не му харесва на Балканите - да върви в Сибир!...:devil:
3
1
:) (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36878 | Одобрение: 8183
Да, но пък за сметка на това посещават, бият се и се борят за кръчми. Кръчмата е мястото на балканеца. Музеи и галерии ги остъйте на ония джендъри от ЕС. 
2
7
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Какво трябва да видим там Ние си го знаем Да му мисл;ят тези хл;апета с телефоните Към тях се обръщайте Те не им пука за историята ни
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама