Стефан Янев: Потвърждаваме солидарността си към Украйна като страна жертва в конфликта

04.11.2022 / 09:21 3

Снимка: Булфото

Стефан Янев от "Български възход" коментира позицията на партията му, която гласува против оказването на военна помощ за Украйна в комисия, а в пленарна зала гласува „за".

"Потвърждаваме солидарността си към Украйна като страна жертва в конфликта, а от друга страна защитаваме нашите сигурност и интерес. Затова искахме потенциална замяна на въоръжение, което е собственост на българската армия. Намерен е точен баланс", каза той.

Парламентът вчера реши България да помогне на Украйна и да изпрати бойна техника, която не използваме.

Със 175 гласа "за" и 49 "против" депутатите изпратиха военна помощ за Украйна. Всяка от партиите беше заявила предварително своите позиции, като за решението гласуваха ГЕРБ, „Продължаваме промяната“, ДПС и „Демократична България“. Изненадата дойде от партията на Стефан Янев.

Тази сутрин той обясни пред камерата на bTV, че в комисията е гласувано за определени детайли по текстовете и възможностите. "Искахме, ако се стигне до предоставянето на оръжие, което е собственост на българската армия, то да бъде заменено. Съответните текстове вече са поправени. Принципът българско оръжие да бъде заменено от съюзниците по стандартите на НАТО, е спазен. Оттук нататък вече зависи от изпълнителната власт в лицето на министъра на отбраната и министърът на външните работи какви условия ще договорят. Всички тези решения ще бъдат контролирани от работещ парламент", заяви Стефан Янев.

"От първия момент, в който започна специалната военна операция, заявих, че усилията трябва да бъдат за мир. По никакъв начин не съм променил това мнение, намираме се във война", посочи още той.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
1
Ванката (преди 3 месеца)
Рейтинг: 22858 | Одобрение: 5093
Поредния педал сър ;) Нали беше уж против всичко това, га беше военен министър ;)
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
6
0
Серж (преди 3 месеца)
Рейтинг: 83076 | Одобрение: 13676
Безгръбначен плужек!!!Болест
4
0
kris (преди 3 месеца)
Рейтинг: 251179 | Одобрение: 29639
Окрайна наистина е жертва, но на домогванията  и ламтежите на Запада срещу Русия, фурнаджийска лопато.....!! Остава обаче открит въпросът : Кои идиоти гласуваха за тебе....??
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама