Стела Николова: Никаква дейност не се извършва по ремонта на печалноизвестната вече канализационна тръба във Варненското езеро

27.08.2020 / 12:29 6

Кадър Стела Николова, ФБ

Никаква дейност не се извършва по ремонта на печалноизвестната вече канализационна тръба, която минава през Варненското езеро и се оказа, че е пробита, установи общинският съветник Стела Николова, предаде Actualno.com.

Чак в края на ноември ще приключи подмяната й, стана ясно вчера. Причината е, че руската дълбачка, която копае канала до ТЕЦ "Варна" щяла да помогне на фирмата, която е изпълнител на въпросната обществена поръчка. Идеята е тя да издълбае траншеята в размер на 200 метра и на 22 метра дъблочина, за да може да бъде поставена "фекалната" тръба. 

Николова припомни, че кметът на Варна Иван Портних е обещал, че този ремонт ще свърши за 45 дни, а той започна на 13 май. Обществената поръчка бе обявена през март и беше спечелена от "Хидрострой", които наеха "Хидроремонт" и тя трябваше да бъде завършена до 13 август. В езерото продължават да се изливат фекални води, които са само механично прочистени. 

Кметът Портних ни каза, че няма какво да се притесняваме, защото до 2011 година било така. Но сега сме 2020г. и ЕК е започнала наказателна процедура срещу България, защото се изливат фекални води в езера и реки. Както знаете, Демократична България подаде сигнал до прокуратурата за фекалната тръба и затова, че един незаровен тръбопровод през 2011 година аварира. 

Сега ще трябва да подадем нов сигнал до прокуратурата, за да питаме къде са 641 000 лв., които са предвидени от тези 1 300 000 лв., за да дълбаят господата от "Хидроремонт"? 

Защото явно руската дълбачка ще свърши тяхната работа. Ами тогава къде отиват парите? Вероятно и прокуратурата ще се заинтересува. Чакаме отговори, завършва видеообръщението си тя. Заместник-кметът на Варна Христо Иванов обясни пред БНР, че подмяната и ремонтът на тръбата ще продължат до края на ноември месец, заради разширяването на канали 1 и 2 в за пристанище Варна, което стана с решение на правителството. 

Канализационната тръба, която в момента се поправя, трябва да мине под дъното на езерото, за да не се случи така, че пак да има повреда – защото сегашната изглежда е направена от кораб, а по проект тръбата следваше да е заровена т.е. има нередност и тук.

Кой обаче е най-облагодетелстван от разширяването на каналите? Това е пристанището, обслужващо ТЕЦ "Варна", който се контролира от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. След реализацията на проекта, "Пристанище ТЕЦ Езерово" т.е. пристанището на ТЕЦ "Варна" ще може да приема зърнени товари и контейнери. Колко точно ще е стойността на този бизнес - според в. "Капитал" около 60 млн. лева годишно.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
MrBean (преди 3 години)
Рейтинг: 120859 | Одобрение: -1586
Абе как юридически лица/фирми в бизнес за милиони на ден ще "помогне".Оплачиваеш-помагаем...еййй друго е съветски гражданин да ти е кмет.
3
0
toshinkata (преди 3 години)
Рейтинг: 3533 | Одобрение: 1028
добре де тия хидро инж и т.н. строй няма ли да ги окошарат всичките изроди мафиоти по затворите доживот най-накрая... от години крадат безобразно от варна и региона и НИЩО? оня с каскета нали много беше навит да разследва, ми аре на идвай и действай...  материал има за години напред, ама само празни приказки нали....
0
1
... (преди 3 години)
Рейтинг: 25608 | Одобрение: 7273
[url=https://petel.bg/profile/0813318b151e166d82402db12f695bff.html]Loshia[/url]  го кефи да яде ляйна Ухилен
7
2
ас (преди 3 години)
Рейтинг: 139178 | Одобрение: 22268
една година изливат лайна после чакат туристи. това ли е политиката на герб???

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама