Стихосбирка в музикална подредба представя поетесата Ани Василева във Варна

14.10.2020 / 10:13 1

Стихосбирката „Девет лебеда” – Поезия в картини на Анета Василева - Царкиня ще бъде представена на 15.10.2020 г. от 18.00 ч. в Арт Салон на Радио Варна.
      Стихосбирката „Девет лебеда” е възхвала на Красотата, Любовта и Доброто в човека. Проникната и вдъхновена от всичко красиво, което се съдържа в цялата Природа. 


     Стихосбирката „Девет лебеда” може да се нарече Химн на Любовта, защото обхваща проявленията на изяществото, багрите и нежните изяви на явленията както в Природата, така и в целокупния живот. 


     Стиховете имат музикална подредба, която отразява хармонията и съзвучието в живите природни картини, които ни заобикалят.
     Всяко човешко същество се стреми към красотата и я търси, за да може самото то да придобива съвършенството в своя живот. 

     Поезията е висша форма на благозвучието в нашето общение. 
     Всички видове изкуства – поезия, музика, изобразително изкуство, танц и др. подпомагат усъвършенстването на човешката душа., за да придобие тя най-стойностните качества, които да задвижат еволюцията на цялото общество. 


    Чрез творческите прояви се развиват както индивидуалните висши добродетели, така и всеобщото развитие на всички народи, казва авторката.

    Авторката е от Варна, но живее и работи в София. Творческата ѝ дейност се разгръща в цялата страна. Работи в сферата на културата и изкуствата. Участвала е в множество научни конференции, концерти и фестивали. Има публикувани произведения в съавторство с други писатели, в сборници и книги. Има награди в конкурси, свързани с поезията и науката, а също и призови места в спортни състезания. Участвала е в младежки фестивали, в хореографски формации и модерен балет.

     Съчетава различните изкуства на сцената, за да пробуди стремежа на зрителите към красивото и доброто. Подпомогнала е за развитието на дарбите и талантите на безчет хора. Според нея, за да се повдигне съзнанието на българите и за да се подобри техният живот, е нужно да се обръща внимание на научните предмети и дисциплини, но в едно с възпитанието и участието на различните изкуства.

    Събитието ще бъде съпроводено с кратка музикална програма.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
MrBean (преди 5 дни)
Рейтинг: 40192 | Одобрение: 6142
Царкиня!?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама