Стилиян Петров обясни трагедията на българския футбол: "Обърнатата пирамида!" Треньорите избират по 1000 лева такси от родител, вместо талантливите деца без пари

15.02.2023 / 10:28 1

Кадър ФБ 

Точно като държавата България и българският футбол сякаш страда от същата болест, която го държи на дъното във всички класации - "обърнатата пирамида".

Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров призова за промяна в системата на детско-юношеския футбол в България. Според него "пирамидата е обърната" и е нужно клубовете да финансират своите школи.

Ето и поста му:

"Преди почти две години Димитър Бербатов и екипът, от който и аз съм част, изложихме цялостна програма и предложихме решения за подобряването на ДЮФ!

Замени ли българския футбол логичния и правилен подбор на таланти с такъв, при който парите определят кой да получи достъп до школите?

Първоначалното чувство, което се поражда у мен като спортист и родител, е да премина в офанзива, критикувайки процеса, хората които избират подбора на деца или тези, които участват в треньорския процес.

Надявам се, че повечето от нас успяват да подтиснат тези чувства в себе си, колкото и трудно да е това. Но ако не сме внимателни често можем да забравим най-важния човек в това преживяване и това са нашите деца. За съжаление българската футболна действителност вижда нашите деца като финансова печалба. Селекционният процес вече е изгубен и потъпкан. Един президент е по-склонен на допълнителни 1 000-1 500 лева на година от дете вместо да вникне в същноста на проблема, в школата за развитие, по-правилния и коректен начин!

Има родители които не могат да си позволят “лукса” детето им да практикува любимата си игра, колкото и талантливо да е то.

90% от сегашната детско юношеска система се подържа, финансира и движи изцяло от таксите на родители, подкрепящи младите таланти на България!

Като човек преминал през всички нива на детско-юношеската пирамида мога категорично да кажа, че тя е обърната наобратно, заради пренебрегвания и най-логичния подбор – този на таланта, за сметка на месечната такса! Финансирането на школите трябва да е грижа на самия клуб, а не на родителите!

Бъдете смели и непримирими"За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
морето (преди 9 месеца)
Рейтинг: 2012 | Одобрение: 302
"Финансирането на школите трябва да е грижа на самия клуб, а не на родителите" Елементарно и се отнася за всички спортове.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама