Стотици бебета – изоставени в родилните домове през 2015 г.

31.12.2015 / 01:57 3

От началото на годината до края на ноември в родилните домове са изоставени 334 българчета. Само в болницата в Пазарджик новородените, оставени на чужди грижи, са 50. Десетки бебета са имали същата съдба в Пловдив, Стара Загора, Русе и Шумен, предава Нова тв.

С помощта на социалните 438 момиченца и момченца все пак са останали при родителите си. 


Най-честото обяснение на майките и бащите, изоставящи децата си, е липсата на средства за отглеждането им. Обикновено новородените са от многодетни семейства.


Проблемът, с който се сблъскват докторите в родилните отделения е, че няма социални домове, в които да бъдат настанявани изоставените бебета, а приемните родители се броят на пръсти.


Все по-често лекарите срещат и безотговорни родители, които забравят децата си в родилните домове и едва след като минат празниците, отиват да си ги приберат.

 

 


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

2
2
Анoнимен (преди 6 години)
Рейтинг: 6940 | Одобрение: 2585
БЕЗ ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА, ТОВА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВА. ЦИГАНИЗИРАНА ПЛОВДИСКА ОБЛАСТ Е ЕДНА ОТ НАЙ - ТОРМОЗЕНИТЕ В МОМЕНТА. ПРИ ИЗОСТАВЯНЕ НА ДЕТЕ, ДА СЕ ОТНЕМАТ И ОСТАНАЛИТЕ! Щом го изоставяш заради пари, нямаш пари и за сегашните ти деца, ДА СЕ ОТНЕМАТ! Като им спрат помощите, ще мислят дали искат още деца или сегашното количество е достатъчно!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама