Стотици бебета – изоставени в родилните домове през 2015 г.

31.12.2015 / 01:57 3

От началото на годината до края на ноември в родилните домове са изоставени 334 българчета. Само в болницата в Пазарджик новородените, оставени на чужди грижи, са 50. Десетки бебета са имали същата съдба в Пловдив, Стара Загора, Русе и Шумен, предава Нова тв.

С помощта на социалните 438 момиченца и момченца все пак са останали при родителите си. 


Най-честото обяснение на майките и бащите, изоставящи децата си, е липсата на средства за отглеждането им. Обикновено новородените са от многодетни семейства.


Проблемът, с който се сблъскват докторите в родилните отделения е, че няма социални домове, в които да бъдат настанявани изоставените бебета, а приемните родители се броят на пръсти.


Все по-често лекарите срещат и безотговорни родители, които забравят децата си в родилните домове и едва след като минат празниците, отиват да си ги приберат.

 

 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Анoнимен (преди 4 години)
Рейтинг: 7140 | Одобрение: 2785
БЕЗ ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА, ТОВА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВА. ЦИГАНИЗИРАНА ПЛОВДИСКА ОБЛАСТ Е ЕДНА ОТ НАЙ - ТОРМОЗЕНИТЕ В МОМЕНТА. ПРИ ИЗОСТАВЯНЕ НА ДЕТЕ, ДА СЕ ОТНЕМАТ И ОСТАНАЛИТЕ! Щом го изоставяш заради пари, нямаш пари и за сегашните ти деца, ДА СЕ ОТНЕМАТ! Като им спрат помощите, ще мислят дали искат още деца или сегашното количество е достатъчно!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама