Страхотна новина за морска България! Варна отново ще посрещне ветроходите на „Тол шипс“

06.12.2017 / 14:53 3

Варна е поканена да бъде град-домакин за четвърти път на международната регата Тол шипс през 2019 г., съобщиха от общинската дирекция "Спорт" в морския град. Предложението е отправено по време на годишната конференция на Sail Training International (STI) - организатор на регатите за учебни ветроходни кораби, в които Варна вече три пъти участва като пристанище - домакин (през 2010г., 2014г. и 2016 г).

Форумът се проведе от 30 ноември до 2 декември в Бордо, Франция, и в него взеха участие повече от 350 делегати от цял свят. Община Варна беше представлявана от Кристиан Димитров, директор Дирекция "Спорт", и кап.Тома Томов, председател на организационния комитет за провеждането на регатите във Варна.

"В дневния ред на конференцията бяха обсъждани резултатите от последните регати от 2017 г., безопасността на екипажите и кадетите, въпроси относно сигурността на корабите, ефективността на учебните програми, планирани регати през следващите години. Стана ясно, че през 2019 г. се планира регата в района на Егейско и Черно море и представителите от STI отправиха поканата към Варна. Така бе потвърдена високата оценка за града ни като организатор на проявите и обещанието, че "Варна никога няма да бъде заобиколена от която и да е черноморска регата в бъдеще", разказа Кристиян Димитров.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
123 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Браво! Такива мероприятия са важни за всеки град! Хубаво ще е!!!
3
1
2 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Защо така не искат във Бургас, а във Варна? Нали беше града в който всичко е най, най, най, най..............ама според класациите на ГЕРБ и ББ!
4
0
1 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Супер!!!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама