Студенти от Варна изработиха проект за пешеходен надлез над един от най-опасните булеварди в града

17.06.2017 / 23:36 10

Студенти от Варна изработиха проект за изграждането на пешеходен надлез над един от най-натоварените булеварди в града, предаде БНТ. Те решили безвъзмездно да помогнат на общината, за да бъде облекчено пресичането и да не се налага пешеходците да нарушават правилата, за да преминат на отсрещния тротоар. Как може да бъде облекчен трафикът и предотвратени инцидентите с пешеходци в морския град на този въпрос отговаря студентът по архитектура Денис Наумов.

Булевард „Трети март“ във Варна е един от най-натоварените пътни участъци в града. По него жителите на крайните квартали се придвижват до центъра. Пресичането му е изключително трудно заради непрекъснатия поток от автомобили.

Денис Наумов, студент по архитектура: "Когато тези два вида транспорт се пресичат, общо взето е предпоставка за инциденти. Общо взето не е необходимо да се случи нещо, за да се предприемат някакви действия."

Регулирането на движението със светофари облекчава трафика. На места обаче са необходими пешеходни пътеки, защото кръстовищата са отдалечени едно от друго. Това води до затруднения както за шофьорите, така и за пешеходците, особено на местата, където има автобусни спирки. Затова студенти от Студентската лаборатория „Варна – град за хората“ решават да помогнат на местната администрация, като предоставят безплатно проекти за изграждането на пешеходен надлез на един от най-критичните участъци във Варна – този на булевард „Трети март“ между кварталите „Кайсиева градина“ и „Владиславово“.

Денис Наумов, студент по архитектура: "Двата потока се пресичат и проучванията показват, че е достатъчно интензивен потокът. И избягваме инциденти. Засега тук е удачно. Ще видим на други места."

Преградите между двете платна на булеварда не спират хората да пресичат неправилно. Което застрашава живота им и е предпоставка за катастрофи.

Денис Наумов, студент по архитектура: "Това е проект, който смятаме, че може да свърши много добра работа за хората, които пресичат. И да се осъществят естествено без инциденти нещата."

С построяването на надлеза на булевард „Трети март“ ще бъдат решени много от проблемите на пешеходците с пресичането на пътното платно.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Wing (преди 11 месеца)
Рейтинг: 1530 | Одобрение: 450
Те сега си пресичат между пешеходни пътеки, на 10м от светофар и други простотии. Колкото и надлеза да им направиш все няма да им е удобно и ще пресичат от където си искат. Рядко се виждат пешеходци, които да използват пътеките като цяло.
0
0
Герге ле (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
"Кайсиева градина" е 4-ти микрорайон на "Владислав Варненчик" бе, пришълец!
2
0
IBBK (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В цял свят се ползват пешеходни надлези даже и за колела, не са открили топлата вода ама на общината не и пука за пешеходците, рисуват си зебрите и пешеходните пътеки и всеки да се спасява.
1
6
Ханк Рум (преди 11 месеца)
Рейтинг: 14210 | Одобрение: 2430
"Кайсиева градина" е квартал!Намира се в район "Владислав Варненчик".Герге ле!;)
2
4
Герге ле (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тоя смешник 1. от Варна ли е, щом нарича "Кайсиева градина" квартал; 2. вярва ли си, че надлеза ще се ползва, вместо да се пресича през оградата или храсталаците?!
3
1
Забравили са (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
да добавят 2м ограда между платната....
4
0
хъма (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
  Прекрасно е, като идея, но не е за нашите ширини. 1/Всичко,що може да се изтръгне, ще се окраде 2/ Ще се насели с бездомници или с бараки 3/ Стъклото няма да издържи на камъните......
1
1
Toto (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ако проектът е само студентската лаборатория да отчете дейност,добре. Какво показва  световната архитектура в тази област ? 
8
2
Д-р Бръкнипутев (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Овцете пак ще минават под надлеза, така че без мислена  работа.
2
1
амичи (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
пълни глупости
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама