Светия Синод реши: Всички храмове и манастири да отслужват молитва против приемането на Истанбулската конвенция!

23.01.2018 / 17:25 12

Св. Синод реши всекидневно във всички храмове и манастири да се отслужва молитва против приемането на Истанбулската конвенция. Това става ясно от решение на Св. Синод на Българската православна църква, предаде Пик.

Ето и съобщението: Като помним думите на Господа „…без Мене не можете да вършите нищо” (Йоан.15:5) в тези дни на тежки духовни изпитания на вярата и съвестта на Православния български народ, Св. Синод на БПЦ – БП призовава Православния български народ с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде приета Истанбулската конвенция, която, според нас, би довела до „духовна смърт” на народа и единодушно реши: Извънредно, всекидневно във всички храмове и манастири в диоцеза на Българската православна църква – Българска Патриаршия да се отслужва молебния канон към Св. Богородица.Обръщението на Св. Синод, относно ратифицирането на Истанбулската конвенция, да се прочете след светата Литургия от църковния амвон на 28 януари т.г. – Неделя на митаря и фарисея.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
2
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 115605 | Одобрение: 6770
Единицата......Каква защита имаме от тия там горе.....? Те не вярват в БОГА и не спазват десетте божи заповеди - "Да нямаш друг БОГ освен мене", "не кради", "не лъжесвидетелстувай", "не пожелавай нищо , което е на ближния" .....!! Безбожници ни управляват, безбожни са законите им и затова скоро ще си платят......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
стефан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3382 | Одобрение: 1417
До глупака, който обявява другите за глупаци: Единствено ратификацията може да приведе един договор в ранг на закон за България. Това че е подписана от някои си чиновници, означава единствено че е приета за обсъждане. Статията във Викито явно е поръчкова и въвежда в заблуждение. Единствено ценно в тази статия е че изброява чуждите организации, действащи в нашата страна.
5
0
стефан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3382 | Одобрение: 1417
Всъщност официално обявиха либерастите за сатанисти.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама