Светлозар Лазаров нападна Цветанов и Симеонов, каза защо напуска политиката и дали ще става Главен секретар на МВР

12.10.2018 / 07:57 1

Доскорошният член на "Атака" Светлозар Лазаров обясни в ефира на БТВ преди минути защо е напуснал партията и дали ще заеме поста Главен секретар на МВР, за който е спряган.

"Не са ме канили, няма такава тема, нямам и такива амбиции да ставам Главен секретар на МВР.  На 1 октомври съм се разграничил и съм казал цялата си визия. Да, напуснах партия "Атака". Благодаря на г-н Сидеров, че ме е поканил в политиката, на колегите, с които се разбирам перфектно. Имам несъгласие с определени политики на това правителство. Напуснах, защото не желая да съм съпричастен с това управление. Нормално е, когато имаш определени идеи, когато си работил в определена сфера, единственият легален начин да ги приложиш, е политиката. Аз влязох като експерт, но нашите предложения в сферата на сигурността и енергийната сигурност не бяха приети. Не беше защитен държавният интерес в преговорите с "Газпром", цяла Европа когато преговаряше след май месец, когато трябваше да се предоговарят нещата, ние ги проспахме. Не се прие нищо, което предлагаше партията. На Волен му благодарих, стиснахме си ръцете. Той е мъдър и опитен, аз съм си тръгнал, но няма да му давам оценки и акъл", каза Лазаров.

Бившият главеп секретар на МВР отговори на Цветан Цветанов за нападките му. "Това лице, когато ние правихме оградата, този човек ходеше и обясняваше, че това не е редно, че е полицейщина и т.н. Сега гледам, че се хвалят с тази ограда. Това не е ли абдсурдно. Второ, от този човек темата с Главния секретар не зависи нищо. Не знам защо коментира, може би по-скоро да се заяждат с мене. Има си министър, който предлага на  Министерския съвет, Министерският съвет си взема решение, и президентът прави назначението. Не знам Цветанов за президент ли се има, за какъв. Министърът не е партиен член, а началникът му е премиера Борисов. В закона за МВР няма коалиционен съвет", коменнтира Лазаров.

Той отговори на нападките и на Валери Симеонов, който каза, че Лазаров не трябва да бъде назначаван за Главен секретар, тъй като над него още тегне сянката на случая "Лясковец".

"А колко сенки тегнат и над Валери Симеонов, но пък гледам, че е вицепремиер, а при това и с шумомер ходи. Това си е негова работа. Едно от другите неща, с които аз не съм съгласен, е съмненията за лобизъм в това управление. Казусът с Пирин, че ще свалиш едва ли не правителството, ако не се приемат исканията. При положение, че имаме становище на прокуратурата, на съда, говорим за незаконносъобразни действия на българското правителство. Извинявайте, но какво имам аз да коментирам? По казуса Лясковец - три съдебни състава са се произнесли, ако има някакви въпроси към мен на конкретни факти можем да ги кометираме, но в момента...", категоричен бе Лазаров.

Той отрече слухомете, че ще прави проруска партия и въобще, че смята да остава в политиката.

Накрая Лазаров коментира и Младен Маринов: "С него се познаваме от много години, тренирахме заедно едно време. Той ще се справи, но ако има политическа подкрепа. Тази позиция го изисква"

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама