Светослав Малинов: Такива действия като пакета "Мобилност" отслабват ЕС

11.01.2019 / 19:23 0

Кадър: БНТ

Когато се изпусне моментът да наложим интереса си, протестите също са начин. Това каза в студиото на "Още от деня" по БНТ евродепутатът от ЕНП/ДСБ Светослав Малинов във връзка с протестите на българските превозвачи в Брюксел срещу пакета "Мобилност".

,,Тръгна се към най-лошия вариант, но тогава се получи притеснение у самите евродепутати и те се спряха, обаче това не е окончателно решение, т.е. Законопроектът не е изцяло спрян. Нашата задача е да се борим за отлагане на гласуването в пленарната зала на този Европейски парламент'', посочи Малинов.

,,Да, срещу нас има коалиция от държави, но ние в никакъв случай не бива да преминаваме към антиевропейска реторика или антиевропейски действия. В момента се борим да защитим общия пазар и европейските ценности. Пакетът Мобилност в този вид нарушава европейските свободи. Ситуацията е такава, че група от държави се организира срещу друга група от държави. Такива действия като пакета Мобилност отслабват ЕС. Така че отлагането на гласуването е нещо умно, то е някакъв компромис'', обясни евродепутатът.

,,Не се страхувам за бъдещето на Европа. Даже считам, че Брекзит вдигна доверието в Европа. По някакъв начин британците заздравиха ЕС'', заключи Светослав Малинов.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама