Свидетел: Момичето плуваше с приятели в Дунав, изчезна изведнъж

02.06.2016 / 13:46 4

Снимка: Булфото, архив

Детето, което изчезна вчера в река Дунав е плувало с приятели в реката. Когато всички решили да излязат на брега, момичето не се появило. Това разказа пред „24 часа” Мартина Димова, която е подала сигнала до телефон 112.

Децата са искали да отидат на градския басейн, но той все още не бил отворен. Затова решили да поплуват в Дунав.

Момичето се казва Даниела и е на 14 години.

Инцидентът се е случил в западната част на града, в близост до плажа до базата на фирма „Поларис”. Децата отишли да се къпят в реката малко след 15 ч след около 30 минути се появили на брега и започнали да викат Даниела.

„Аз бях с приятелка на брега. Дойдоха 5-6 момчета на около 16-18 години. След 15 минути дойдоха 7 деца на възраст между 10 и 14 години – три момчета и четири момичета. Започнаха да й викат името и казаха, че е изчезнала. Тогава се обадих на 112.”, разказа Димова.

Част от присъстващите са започнали да я търсят по брега, а по-големите момчета са влезли във водата.

„За да не стане още някой инцидент, ги посъветвах да излязат от водата.”, каза Димова.

Тогава се е появила и полиция и започнало издирването по брега и във водата от кораб на „Гранична полиция”.

Децата са плували в близост до брега, разказали, че момичето опитало да им докаже, че може до доплува до празна бутилка, която била по-навътре в реката.. Последно са видели как Даниела опитва да достигне бутилката и изведнъж изчезва във водата.

Мартина Димова разказа, че на плажа често ходели деца без придружител. Плажът бил предпочитан и от по-възрастните силистренци, въпреки че е неохраняем.

„Каквито и мерки да вземат, за да направят труден за достигане този плаж има много пътечки, по които може да се стигне. Аз съм на мнение, че плажът може да се направи охраняем, това ще бъде единственото спасение в подобни ситуации.”, каза Димова.

До миналата година лесно можело да се стигне до тази част на речния бряг. Скоро обаче била поставена ограда, която не спряла хората, тъй като те минавали през пътечки в горската част до реката. "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
qnita (преди 3 години)
Рейтинг: 9 | Одобрение: -1
момичето е моя бивша съоченичка тя учеше преди в Средно Образователно Училище "Никола Йонков Вапцаров" тя беше лъчезарна и осмихнато дете :'(
29
0
vasil66 (преди 3 години)
Рейтинг: 4394 | Одобрение: 2994
Жалко за младия живот.Намусен
14
0
roskata28 (преди 3 години)
Рейтинг: 3049 | Одобрение: 1544
Кога ще се научат тези деца, че реката е опасна!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама