"Свободна Европа": Накъде е тръгнала Корнелия Нинова?

15.04.2019 / 15:27 6

Източник: Полина Паунова, svobodnaevropa.bg

След 10-часови дебати и с пренаредена кандидатска листа БСП поема към избори, за които лидерът на партията Корнелия Нинова няма да носи отговорност. В окончателната подредба на пето място е председателят на ПЕС Сергей Станишев, който първоначално бе изхвърлен от съставения от ръководството проект за листа.

Въпросът за присъствието или отсъствието на Станишев не бе само личен, защото покрай него БСП заговори за идентичността си и за това в каква посока иска да поеме. Ще бъде европейска лява партия, част от Партията на европейските социалисти, или пък ще продължи като консервативна, националистическа и евроскептична организация?

Без директен отговор

Отговорът на този въпрос може и да не е съществен за традиционните избиратели на БСП, които и без това не са изкушени особено от темата „Европа“. Този въпрос обаче е първият, на който трябва да отговаря една партия, която претендира за управлението на държава от ЕС и НАТО.

Еднозначен отговор на този въпрос засега няма. Но въпросът остава, въпреки че изобщо не би трябвало да съществува при положение, че БСП е член на ПЕС, а нейният бивш лидер е начело на европейските социалисти.

Дори включването на Станишев в листата не дава този отговор. Причината е, че в негова подкрепа застанаха опозиционерите на Нинова, като не малка част от тях изобщо не се занимават със знаците, които левицата изпраща навън, а със собствените си домашно-партийни крамоли.

 

Повече вижте ТУК

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
5
Rbar5701 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 1210 | Одобрение: 400
пътят за такива огромни крадци е към сливенския,не Иванчева,а тази и другите окрали държавата
6
3
ДИВАКА (преди 2 месеца)
Рейтинг: 27185 | Одобрение: -3825
ОПОЗИЦИЯ ВЪВ БСП..АМИ ТОВА МОГАТ ДА БЪДАТ САМО ПЕДАЛИТЕ,КОИТО ПОДКРЕПЯТ СТАНИ ШЕФ В ГЪЗА ЗА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ..ИЛИ МЕРАКЛИЙТЕ ЗА МЯСТОТО НА НИНОВА...ИзплезванеУсмивкаУхилен
11
7
n eXu s (преди 2 месеца)
Рейтинг: 67133 | Одобрение: -46617
13
2
Груди (преди 2 месеца)
Рейтинг: 756 | Одобрение: 311
Като я гледам, на фризьор.
Я!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама