ТАЗИ СИНЕОКА МАЦКА Е НАГРАДАТА ЗА ЕДИН ОТ ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ИЗЛОЖБА НА КОТКИ В ДКС (СНИМКА)

20.09.2012 / 13:38 0

Юлия Георгиева, снимка Тодор Танчев

Синеоката сибирска красавица Грушенка ще стане домашна любимка на един от участниците или посетителите на международната изложба за котки, която ще се проведе на 6 и 7 октомври в Спортна зала. Тя е от породата сибирска невска маскарадна. Освен че е изключително красива, притежава благ характер и е изключително контактна. Ето защо възрастните често подаряват именно тази порода на малки деца. Освен това тя е подходяща за хора с леки алергии, тъй като е хипоалергенна. Има спорове дали породата е с естествен произход или е създадена изкуствено. За първи път тя е забелязана преди около 15-ина години край река Нева, която минава през Санкт Петербург. За котето казват, че очите й са сини точно като петербургското небе. Самата Грушенка, която ще зарадва някого от участниците в томболата, е едва на шест месеца. За нея са полагани изключително добри грижи. Тя е нежна, любвеобилна и игрива. Кандидатите за неин стопанин трябва да направят само едно – да си купят входен билет за 2 лева за изложбата на Съюз на фелинолозите в България и да стиска палци.

В конкурса за най-красиви писани ще участват представителки от Русия, Украйна и Турция. До момента са регистрирани над 100 участници. В дефилето могат да се включат както елитни породи с родословие, така и домашни котета. Собствениците им имат шанса техните писани да бъдат оценени от съдии и в случай, че животинчето притежава външните белези на определена порода, да получи сертификат за експериментално родословие, в който котката ще бъде вписана като първо поколение. 

В рамките на двудневния конкурс ще се проведат различни видове надпревари, така че всеки, който иска, ще има шанса да се включи с различни умения. Дизайнерските таланти могат да се изразят в конкурс за най-оригинален карнавален котешки костюм, децата пък могат да развихрят въображение и четки на тема „Нашите приятели животните“ или „Най-хубавата песен или танц, свързани с котка“. В почивките хлапетата ще бъдат забавлявани не само от красивите животинки, но и от аниматори. 

В следобедните часове на втория ден от конкурса ще бъде изтеглен победителят от томболата, който ще си тръгне със синеоката Грушенка. Останалите участници ще се борят за вечеря за двама и куп други интересни подаръци, обещават организаторите. Как да включите вашият любимец в дефилето, научете на www.felinologybg.com.Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама