ТОП 3 на най-зрелищните състезания по еСпортове

28.04.2021 / 09:00 0

Електронните спортове са дисциплина, за която колкото и да си говорим през последните години, винаги има с какво да ни изненада. И смело можем да кажем, че това ще се запази и в идните месеци на 2021 г. Въпреки че много хора все още подценяват видео игрите, за други цъкането и гледането са се превърнали не просто в страст, а в начин на живот и в професия. Над 300 милиона души гледат електронни спортове, а сред тях няма как да не се прокрадне и желанието за залози.

Букмейкърите добре познават пазара и не биха пропуснали подобна възможност. Ето защо сега повечето компании предлагат специална секция eSports, в която може да залагате на доста атрактивни пазари и да очаквате големи потенциални печалби. Но как точно може да залагате, какви дългосрочни залози може да правите, какви са коефициентите и кои са фаворитите, научете повече тук.

 

Защо турнирите по еСпортове са важни?

            Последното десетилетие определено постави основите на една тенденция, която тепърва предстои да видим как ще се развие. Състезанията по видеоигри от всякакво естество се превърнаха в достойна конкуренция на състезанията по класическите спортни дисциплини, които познаваме. Това важи с още по-голяма сила за изминалата 2020 г., през която беше почти невъзможно да разчитаме на друго, освен на компютрите си. Турнирите създават и най-благоприятна почва за залози, тъй като там предположения могат да се правят до момента, в който бъде обявен крайният победител, а от началото до края изненади не липсват.

 

Истинско шоу - това ни очаква през 2021 г.!

  • През октомври и ноември би трябвало да се проведе Counter strike: Global Offensive (CS:GO) Major championship и се очаква турнирът през тази година да е с най-големия награден фонд в цялата си история. След повече от двегодишна пауза организаторите се връщат по-готови, а феновете тръпнат в очакване;
  • Dota 2 безспорно е една от най-обичаните игри и това обуславя голямото вълнение, което The International предизвиква, като зрителски интерес според статистиките проявяват над 2 милиона души. Турнирът бе отложен през 2020 г. заради сложната обстановка, която разпространението на COVID-19 предизвика, което донесе на компанията-организатор чудовищни загуби. Но пък това е само още една причина за екзалтацията на феновете за тазгодишното му издание, защото то със сигурност ще е по-добро от всичко, което сме виждали досега. Очаква се събитието да се проведе в Стокхолм през август. Финалите на Dota 2 са и абсолютния рекордьор, когато говорим за наградни фондове, като през последните две години те раздават най-високите награди в историята на електронните спортове. 
  • League of Legends World Championship е най-големият турнир, който се провежда за играта League of Legends (LOL), за който се класират финалистите от предварително проведени регионални шампионати на много места по света. 16-те най-добри отбора ще се срещнат в Китай, където ще се разделят в няколко групи, така че накрая да могат да се излъчат тези, които ще се впуснат в надпреварата на финалната права.

            Каква е равносметката? Повече фенове и по-големи награди от повечето класически спортове. През последните години електронните спортове отбелязаха невероятен ръст. Но по всички личи, че с всяка година мащабите, на които те се разпростират, стават все по-големи. Тези 3 събития, а и всички други, които предстои да се проведат, са доказателство за това, че почитателите на видео игрите има защо да са нетърпеливи. Не ви остава нищо друго, освен да стискате палци всеки от тези турнири да се проведе, за да може не само да се насладите на играта и да подкрепите любимия си отбор, но и да направите залози, които да ви донесат печалби.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама