Цацаров: Невъзможно е подслушване между адвокат и клиент

02.07.2015 / 12:20 4

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че е невъзможно да има подслушване между адвокат и клиент. "Това са азбучни неща", каза той преди заседанието на ВСС.

"Не е възможно да се въведе подслушване, което да бъде подслушване на разговорите между адвокат и клиент. Знаем, че в някои случаи недобросъвестни колеги адвокати, защото не всички са тези, които са лицето на адвокатурата – на практика блокират усилията на държавната правоохранителна система, и то я блокират за сметка на справедливостта за своя лична материална изгода, но това не значи, че можем да зачеркваме изконни принципи", коментира Цацаров, цитиран от БГНЕС.

По повод изказване на Борисов от вчера за подслушване на адвокати, главният прокурор заяви, че това е абсолютно невъзможно, това е забранено от закона. На допълнението, че се говори за законови промени, той попита: Могат ли да се въведат законови промени, които са в нарушение на Конституцията и, с които правото на защита на хората драстично ще бъде нарушено.

Цацаров подчерта, че има човек, който е присъствал на това заседание и посъветва, че не е зле репортерите да питат неговото мнение.

"Не хвърлям топката в чужда градина, но е добре да ги зададете тези въпроси и на министъра на правосъдието. Моето мнение е ясно, той е присъствал там – какво становище е взел. Аз моето становище го казвам ясно: това е незаконосъобразно и не може да бъде допуснато в една демократична държава", каза Цацаров и посочи, че има злоупотреба и това е ясно и посочи случая с АМ Струма.

"Нима е нормално да водим пазарлък от името на защита – ще се предаде ли, няма да се предаде, аз ще посреднича, аз ще говоря с полицията. Извинявайте функцията на адвоката е много благородна и свястна в едно нормално общество, но не е на борсов посредник. Това трябва да е много ясно, в противен случай страда цялото общество – не става така", заяви Цацаров.

"Ние сме свободна държава, всеки може да ходи и да говори каквото си иска, но част от адвокатите се превърнаха (част – двама, трима, четирима) в един момент в телевизионни звезди. Дали това не е някакъв вид реклама или нещо такова. Тоест - силата на адвоката е в правото, тя е в съдебната зала, силата не е в пазаренето – днес ще се предам, утре не, или ще се предам ако. Но това не променя правилото; разговорите адвокат клиент са свещени, те не са публични, добави Цацаров.

Полицията прави всичко възможно, за да локализира човека и да го задържи. Сотир Цацаров не каза дали се предполага, че търсеният за случилото се на АМ Струма е напуснал страната.
 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
AISBERG13 (преди 5 години)
Рейтинг: 3685 | Одобрение: 955
АМА ВИЕ ОЩЕ ЛИ НЕ ГИ ПОДСЛУШВАТЕ! КАКЪВ ПРОПУСК!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама