Целият свят говори за Борисов, който влетя в Слънчевата система отдругаде!

17.09.2019 / 12:20 1

Досега в Слънчевата система са известни над 6300 комети. Има милиони астероиди. И от всички тези обекти, само за 'Оумуамуа" - червеникав астероид с форма на пура - се знае, че идва от другаде.

Новото откритие, оповестено миналата седмица, развълнува астрономите. Една комета на име C/2019 Q4 (Borisov), открита на 30 август от кримския любител астроном Генадий Борисов, има траектория и скорост, които предполагат, че това е обект с произход извън Слънчевата система, пише Offnews.bg.

Потенциално първата в историята регистрирана междузвездна комета C/2019 Q4 (Borisov). Обектът се движи със скорост 30 километра в секунда по хиперболична траектория с ексцентриситет на орбитата около 3, а наклонът му към равнината на еклиптиката достига 57 градуса.Credit: Gennady Borisov

Множество телескопи се насочоха към мястото на кометата, за да се опитат да извлекат възможно най-много информация. В края на миналата седмица бе публикувана първата пълноцветна снимка, показваща характерното изпускане на газове, както се случва с ледените ядра на кометите, докато се приближават към Слънцето.

А сега излизат първите предпечатни документи. Досега два отделни екипа са анализирали кометата - един, който наблюдава цвета на обекта, и друг - неговия спектър, за да се разбере повече за състава на странното тяло, Работата им тепърва предстои да бъде прегледана, но техните открития вече са на разположенние на научната общност.

Още можете да прочетете ТУК!"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
9
16
12321 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 10485 | Одобрение: 3560
Оххх, аз чакам кога Борисов ще излети от Слънчевата система...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама