Цените на петрола се повишиха с 20 процента

19.03.2020 / 07:44 0

Цените на петрола скочиха с близо 20% в четвъртък след като вчера записаха значителни спадове. Според анализатори причината за това може би са икономическите стимули, които редица държави предприемат, за да не се стигне до глобална рецесия заради коронавируса. 

Фючърсите на петрола от сорта брент поскъпват с 2.10 долара, или 8%, до 26.98 долара за барел, след като поевтиняха с 13% вчера в трети пореден ден на разпродажби. Щатският лек суров петрол се оскъпи с 3.44 долара, или 17%, до 23.81 долара за барел, след като цената му падна с близо 25% в предходната сесия, пише economic.bg.

“След срив от 24%, цените на петрола се повишават вследствие на изтощаване на разпродажбите в САЩ и след като европейските лидери обявиха нови помощи и стимули,” казва пред Reuters Едуард Моя, старши пазарен анализатор в OANDA в Ню Йорк.

В поредния ход от страна на централна банка да се опита да спре задълбочаващата се икономическа и финансова криза, породена от епидемията коронавирус, Европейската централна банка (ЕЦБ) стартира програма на стойност 750 млрд. евро за изкупуване на облигации след проведена извънредна среща вчера.

В същото време Моя предупреждава, че разпродажбите може отново да започнат на петролните пазари. „Цената на петрола не е формирала дъно, но може най-накрая да видим известно стабилизиране, ако финансовите пазари успяват да бъдат в тон с всичките стимули, които предстои да влязат в сила,” казва той."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама