Ценообразуването при счетоводни услуги в София - кой вариант е най-удобен за клиента

15.12.2021 / 10:06 0

Ценообразуването на всяка една счетоводна кантора в София или в страната се прави по различен начин. Макар че възможностите са общо взето само няколко и съвсем не са безкрайно много, все пак човек не може да знае какво да очаква докато не се сблъска с тази ситуация.

Обърнахме се към Акаунт Консулт, компания с дългогодишен опит в сферата на счетоводното обслужване в София и ги попитахме кой вариант е най-атрактивен за клиентите и какво биха предпочели те.

Фиксираната цена на услугата е най-атрактивна за потребителите

Ценообразуването е най-благоприятно за потребителите, когато говорим за така наречената фиксирана такса. В този случай има изключително голяма предвидимост, тъй като фирма Х знае, че в края на всеки месец трябва да заплати цената У на счетоводната кантора в София.

За клиента фиксирана такса за счетоводни услуги е най-лесна за разбиране. В тези случаи клиентът е наясно с таксата, която ще трябва да заплати още преди да е започнала каквато и да е работа за него.

Ценообразуването с фиксирана такса се различава от другите начини на ценообразуване по това, че не се калкулират отделни услуги. Тук цената се преценява на база служители и очакван брой месечни фактури.

Предимството е, че колкото и средства да печели клиента от своята дейност, той ще продължи да заплаща съответната сума всеки месец.

Този подход на ценообразуване може да се приложи доста добре от счетоводни кантори, които предлагат основни или повтарящи се услуги, като например изготвяне на стандартни данъчни декларации. Макар че се казва, че този начин на ценообразуване не работи добре при по-сложни проекти, това не е съвсем така и всичко зависи от договорката между счетоводната кантора и клиента.

Какви са предимствата да станем клиент на такава кантора

Предимства да предпочетем за работата си подобна кантора са много и това е добър вариант винаги когато имате възможност. Този начин на определяне на цената е предвидим, така че фирмата знае какво да очаква в края на месеца.

Ако попаднете на фирма, която предлага фиксирана цена, трябва все пак да се поинтересувате някои неща. Важно е да попитате дали при нужда можете да се обаждате по телефона за консултации, тъй като това се налага изключително често.

 

*публикацияЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама