Циментовият завод в Девня с 60-годишен юбилей

06.12.2018 / 10:10 0

Точно на 04. Декември, през далечната 1958-ма година, официално е открит най-големият циментов завод в България, „Девня Цимент“. Днес предприятието разполага с най-модерната производствена линия позната в света, която оперира от 2015.

 От 2016-та година, дружеството е част от ХайделбергЦимент Груп - една от най-големите компании в света за производство на цимент, бетон и инертни материали. Световният гигант е представен в над 60 държави, а в България притежава още и „Вулкан Цимент“ в Димитровград.

За своята 60 годишна история предприятието „Девня Цимент“ се е утвърдило като пазарен лидер в България със широката си гама от насипни и пакетирани продукти, които са използвани при построяване на много ключови обекти в страната.

Наред с класическите цименти, компанията предлага и редица иновативни решения като дренажен бетон и хидравлични свързващи вещества за пътища. Мащабите на компанията ѝ позволяват да създава и произвежда даден специфичен продукт само за нуждите на определен проект.

Обичаме предизвикателствата и ги посрещаме с ентусиазъм. Едно нещо обаче остава непроменено при всеки нов проект и за абсолютно всеки наш партньор –КАЧЕСТВОТО, на което изключително държим. Освен традиционните продукти, тествани в нашите лаборатории, ние предлагаме на партньорите ни и цялостни индивидуални решения за техни ключови проекти и  единствената по рода си услуга с мобилна лаборатория във всяка точка на България. Неслучайно девизът ни е „Винаги до Вас с точното решение!“– разказва Стоян Щерев, Търговски директор на дружеството.

Социална дейност

През 2017-та година, „Девня Цимент“ АД дава началото на нестандартна социална инициатива, насочена към учениците – Интерактивен детски музей „Пътят на отпадъците“ в град Девня. Само за една година музеят е посетен от стотици деца между 1-ви и 5-ти клас. Идеята е по интерактивен начин, чрез игри, да бъде обяснено значението на добрия мениджмънт на отпадъците.

"Девня Цимент" АД, заедно с "Агрополихим" АД и "Солвей Соди" АД и в партньорство с Община Девня, подкрепя няколко професионални паралелки в местното училище СУ „Васил Левски“ със специалности „електрообзавеждане на производството“ и „автоматизация на непрекъснати производства“. Тази социална инициатива има дългосрочен характер и е базирана на стабилно партньорство между бизнеса и местната администрация с цел развиване и задържане на младите хора в град Девня.

Девня Цимент“ АД е носител на множество социални и бизнес награди, сред които „Инвеститор на годината“, „Най-зелена компания“, „Сграда на годината“.

 

 

*публикация

 

 

 


 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.htmlПоследни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама